1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Fawlty Towers keert terug!

    Fawlty Towers keert terug!

    Datum: 9/02/2023


    Een van de meest bejubelde komische series allertijden, Fawlty Towers, gaat een comeback maken, met andermaal John Cleese in de rol van Basil Fawlty. Cleese zal naast acteren ook de scenario’s schrijven samen met zijn dochter Camilla. Castle Rock Entertainment zal de serie produceren.

    De originele serie die gedurende twee seizoenen (in 1975 en 1979) liep met telkens zes afleveringen, ging over Basil Fawlty, de egoïstische en ongelukkige eigenaar van de titulaire herberg aan zee, die van plan was om van het vervallen etablissement een succes te maken, maar onvermijdelijk mislukt. De serie was niet enkel legendarisch voor de vertolking van Cleese, maar ook voor de legendarische ober ‘Manuel from Barcelona’ vertolkt door de intussen overleden Andrew Sachs.

    In de nieuwe serie keert Cleese terug als Basil, met Camilla Cleese in de rol van zijn pas ontdekte dochter. Samen runnen ze een boetiekhotel. Het is onwaarschijnlijk dat de rest van de cast van de originele serie zal terugkeren.

    Cleese werd bekend als een van de leden van de legendarische Monty Python-groep. Hij schreef en acteerde ook in de klassieker A Fish Calles Wanda.


  • Naar het overzicht van nieuwsitems