1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Films die series worden…

  Films die series worden…

  Datum: 2/12/2022


  De producent van The Night Manager gaat een ander boek van John Le Carré, 'A Most Wanted Man', verwerken tot een tv-serie. Oskar Söderlund, de scenarist van The Dark Heart en Snabba Cash, wordt showrunner.

  Het boek werd in 2014 reeds verfilmd door Anton Corbijn met hoofdrollen voor Phillip Seymour Hoffman, Willem Dafoe, Rachel McAdams en Daniel Brühl.Het verhaal gaat over een jonge Tsjetsjeense moslim die naar Hamburg afzakt om een groot fortuin op te eisen dat in een private bank wordt bewaard. Onfortuinlijk genoeg belandt onze vluchteling middenin een oorlog tegen terroristen.
  Welke streamer of zender de serie zal uitzenden is nog niet bekend.

  Een andere film die verwerkt wordt tot een tv-serie is The Day Of The Jackal, een spionagethriller uit 1973, gebaseerd op het boek van Frederick Forsyth. De serie wordt een hedendaagse bewerking van de film én het boek.
  Het wordt een ‘kat en muis'-thriller die zich afspeelt midden in het turbulente geopolitieke landschap van onze tijd. Bovendien wil het drama dieper ingaan op de kameleonachtige 'antiheld' van het verhaal. De opnames beginnen volgende zomer.

  Volgens The Hollywood Reporter gaat AMC tot slot een serie maken van Good Night, And Good Luck, de uitstekende zwart/wit film uit 2005 die geschreven en geregisseerd werd door George Clooney. Het verhaal gaat over het conflict tussen journalist Edward R. Murrow en senator Joseph McCarthy, de man die bekend werd omwille van zijn jacht op de communisten.
  Hoewel de ontwikkeling van de serie nog in een beginstadium is, werd wel bevestigd dat het om een miniserie van zes afleveringen gaat en dat niemand minder van Jonathan Glatzer, die als producer/scenarist meewerkte aan series als Succession, Better Call Saul en Bloodline, showrunner en co-producent zal zijn.
  De serie zou geen remake zijn van de film, maar het script zou wel aanleunen bij het originele verhaal. Het hoofdpersonage is Sy Steingartner, de cameraman van het tv-programma "See It Now" van Edward R. Murrow. • Naar het overzicht van nieuwsitems