1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Gaat ‘Wonder Woman’ uit de kleren?

    Gaat ‘Wonder Woman’ uit de kleren?

    Datum: 11/08/2018

    ‘Wonder Woman’ Gal Gadot gaat volgens Variety naar alle waarschijnlijkheid de hoofdrol spelen in een miniserie die gebaseerd is op het leven van Hedy Lamarr (zie foto), de Oostenrijkse die een van de beroemdste Hollywood-actrices werd uit haar generatie.

    Lamarr ging de geschiedenis ook in als de eerste vrouw die naakt verscheen in een speelfilm toen ze in 1933 meespeelde in de controversiële Tsjechische film Extase. In dat jaar huwde ze ook met de Weense wapenfabrikant Fritz Mandl die ze al vlug ging haten omwille van zijn nazisympathieën en zijn contacten met Adolf Hitler en Benito Mussolini. Ze vluchtte naar Amerika waar ze haar carrière als filmactrice voortzette. Helaas maakte ze niet altijd de juiste keuzes. Zo wees ze een hoofdrol in Casablanca af. Haar grootste commerciële succes was haar rol als Delilah in Samson And Delilah van Cecil B. De Mille.

    Door haar huwelijk met Mandl, raakte Lamarr ook geïnteresseerd in besturingssystemen van o.a. vliegtuigen. Ze bedacht een methode waarmee radiocommunicatie door middel van frequentieverspringing ongevoelig gemaakt kon worden voor storingen van buitenaf. Deze methode stelde de geallieerden tijdens WO II in staat om radiogeleide torpedo’s te verstoren. Het ontwerp stond aan de basis van frequency hopping spread spectrum, een techniek die heden ten dage wordt toegepast in vrijwel alle draadloze digitale communicatietechniek, zoals gps, UMTS, bluetooth en (optioneel) in wifi.

    Het script van de nog ongetitelde serie zou geschreven worden door Sarah Treem, de bedenker en showrunner van The Affair. Naast Gal Gadot is ook Warren Littlefield (Fargo, The Handmaid’s Tale) een van de uitvoerende producenten.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems