1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • GR5 geselecteerd voor Canneseries - In Development

  GR5 geselecteerd voor Canneseries - In Development

  Datum: 7/03/2018

  Het concept voor de nieuwe fictie reeks GR5 werd geselecteerd als 1 van de 12 Europese projecten (uit een aanbod van ca 344 deelnemers uit 45 landen) voor de eerste editie van 'Canneseries - In Development' dat dit jaar voor het eerst doorgaat in Cannes op 10 en 11 april. Dit onderdeel betreft series waarvan de scenario’s volop in ontwikkeling zijn. Het maakt deel uit van het 'Cannes Drama Creative Forum' en beoogt het warm maken van dramacreators, producenten, beslissing nemers, tv-zenders en financiers en het versnellen en vergemakkelijken van het productieproces van een serie.

  GR5 is een psychologische roadthriller die zich afspeelt in Nederland, België, Zwitserland en vooral in Frankrijk, wat betekent dat er buiten VRT/Eén ook serieuze interesse is vanuit Frankrijk en Duitsland. De serie die geproduceerd wordt door Zodiak Belgium, won eerder al de Albatross-rpijs tijdens het 'Serie Lab' in Hamburg.

  Ondanks de internationale uitstraling blijft de Vlaamse eigenheid primeren. De serie gaat immers over 'vier Vlaamse twintigers (en de ouders van de vermiste Lisa) die als eerbetoon aan hun vijf jaar geleden verdwenen vriendin Lisa, besluiten om de volledige GR5- route van 2000km uit te stappen, van Hoek van Holland tot in Nice. Lisa deed dat jaren geleden ook maar ze verdween halverwege de tocht. Zowel de politie als haar vrienden hebben haar toen wekenlang gezocht maar zonder resultaat.

  Het verhaal start in het heden wanneer de overige vrienden de tocht aanvatten. Maar wat als nobele herdenking begint, draait al snel uit op verborgen agenda’s, intriges en een nieuwe kijk op de relatie die elk van hen had met Lisa. De vraag die zich meer en meer zal stellen is of Lisa nog leeft of niet. En niemand blijkt daarbij onschuldig.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems