1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Het maken van Last Tango In Paris wordt tv-serie

  Het maken van Last Tango In Paris wordt tv-serie

  Datum: 30/11/2021


  De tumultueuze gebeurtenissen rond het draaien van de film Last Tango In Paris worden verwerkt tot een tv-serie. Last Tango In Paris, een cultfilm uit 1972 met Marlon Brando en Maria Schneider in de hoofdrollen, gaat over een jonge Parijse vrouw die een Amerikaanse zakenman van middelbare leeftijd ontmoet. Hij eist dat hun clandestiene relatie alleen gebaseerd is op seks.
  Het project dat zich afspeelt in Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten strekt zich uit over een periode van 18 maanden, de periode voor, tijdens en na het maken van de film.

  Tijdens het filmen van de productie gebruikte Bertolucci meedogenloze tactieken om echte emoties vast te leggen wat de acteurs uiteindelijk in gevaar bracht. Na de release in januari 1973 was er heel wat controverse rond de film: Brando en Bertolucci profiteerden aanzienlijk - de film oogstte een brutowinst van $186 miljoen, de op twee na meest winstgevende buitenlandse film tot nu toe. De acteur en de regisseur kregen lovende kritieken, met Oscarnominaties voor respectievelijk ‘Beste Acteur’ en ‘Beste Regisseur’. Actrice Maria Schneider werd echter uitgebuit en belachelijk gemaakt voor haar rol in de film, wat tot verslaving leidde en problemen met haar geestelijke gezondheid. De enige vergoeding die ze ooit ontving voor haar rol was $ 4.000.

  Het scenario wordt geschreven door de scenaristen van Entourage. De regie wordt gevoerd door Killing Eve’s Lisa Brühlmann en Narcos’ José Padilha.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems