1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Het najaarsaanbod van Eén

  Het najaarsaanbod van Eén

  Datum: 12/08/2017

  Dit najaar brengt Eén naast een aantal nieuwe seizoenen, ook enkele gloednieuwe fictiereeksen van eigen bodem.

  In de psychologische thriller Tabula Rasa is Mie D’Haeze, een jonge vrouw die kampt met geheugenverlies, de enige sleutel in de mysterieuze verdwijningszaak van Thomas De Geest. Om De Geest terug te vinden, moet Mie haar weg zoeken in het raadselachtige doolhof van haar hoofd, en de puzzelstukken proberen te leggen van wat er precies gebeurd is. Hoe meer Mie zich herinnert, hoe meer ze iedereen rondom zich begint te wantrouwen… maar vooral zichzelf. Zijn de herinneringen echt of is het haar verbeelding die de gaten in haar geheugen probeert te vullen?

  Showrunner Malin-Sarah Gozin (Clan) ontwikkelde het idee voor de reeks samen met Veerle Baetens. Christophe Dirickx vervoegde het schrijfteam. De regie is in handen van Jonas Govaerts en Kaat Beels. Deze reeks met internationale allures kan rekenen op een sterrencast met onder andere Stijn Van Opstal, Natali Broods, Peter Van den Begin, Gene Bervoets, Jeroen Perceval en Hilde Van Mieghem. Tabula Rasa wordt later dit najaar op Eén verwacht.

  Vanaf september kunnen we zeven weken lang genieten van de hartverwarmende nieuwe fictiereeks Tytgat Chocolat. De reeks is niet alleen een romcom, maar ook een roadmovie. Jasper Vloemans werkt als inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat en wordt verliefd op zijn collega Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, blijft Jasper met een gebroken hart achter. Achter de rug van hun familie en de directie van Tytgat Chocolat, reizen haar vrienden haar achterna, aangevoerd door de dolverliefde Jasper.
  De hoofdrollen in Tytgat Chocolat worden vertolkt door Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met een vast ensemble van professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Daarnaast spelen Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Mira Bryssinck, Mieke De Groote, Jan Decleir en Flor Decleir mee. Deze unieke reeks werd geschreven en geregisseerd door Filip Lenaerts en Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater STAP. Tytgat Chocolat is vanaf 10 september elke zondag te zien op Eén.

  Na Flikken en Flikken Maastricht kun je vanaf 26 september op Eén ook de zaken van het Rotterdamse rechercheteam en de officier van justitie volgen in het gloednieuwe Flikken Rotterdam. De beproefde formule van Flikken zorgt ook in Flikken Rotterdam voor een spannende mix van whodunits en de verwikkelingen in de persoonlijke levens van het rechercheteam.
  In deze reeks maken we kennis met een nieuw team in een nieuwe stad. Flikken Rotterdam draait om de vier Rotterdamse rechercheurs Stan (Cees Geel), Dries (Mark van Eeuwen), Lieve (Maryam Houssini) en Esther (Maartje van de Wetering) en de nieuwe officier van justitie Hein Berg (Huub Stapel). Het doortastende rechercheteam zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt in de havenstad. Maar ze krijgen te maken met een mol in hun midden…Flikken Rotterdam is op Eén te zien vanaf 26 september.

  Verder kun je dit najaar tijdens de week ook genieten van het tweede seizoen van Secrets & Lies (vanaf 4 september), het tweede seizoen van de politieke dramareeks Madame Secretary (vanaf 20 september), het tweede seizoen van Versailles (vanaf 1 september) en het 19de van Midsomer Murders (vanaf 15 september). De nieuwe seizoenen van The Last Ship en Major Crimes staan gepland voor later dit jaar.

  Vanaf 1 september brengt Eén ook de nieuwe serie rond Maigret met niemand minder dan Rowan Atkinson in de hoofdrol. Drie afleveringen van elk anderhalf uur, met elk een compleet ander verhaal.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems