1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • In het najaar op Eén: Black-out

  In het najaar op Eén: Black-out

  Datum: 5/08/2020


  In het najaar kun je op Eén kijken naar de nieuwe fictieserie Black-out, een serie vol actie en politiek getouwtrek. Tegelijk roept ze prangende vragen op over ons energiebeleid van de afgelopen vijftien jaar.

  Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven.
  Hillebrand geeft Michaël Dendoncker, Hoofd Dienst Anti-terrorisme, opdracht om in het uiterste geheim haar dochter terug te vinden en te onderzoeken wie achter deze black-out zit. Terwijl Hillebrand verstrikt geraakt in een politiek kluwen, tast Dendoncker in het duister.

  De hoofdrollen zijn weggelegd voor Geert Van Rampelberg (De Infiltrant, Studio Tarara, De Dag) die Michael Dendoncker speelt en Sara De Roo (Met Man En Macht, De Parelvissers). Zij geeft gestalte aan Annemie Hillebrand, de premier van België.

  Van Rampelberg en De Roo krijgen in de reeks het gezelschap van onder meer Lucas Van den Eynde (GR5, Gent West), Ruth Becquart (Gent West, Over Water, Chaussée D’Amour), Tom Van Bauwel (Professor T., Spitsbroers, Salamander), Nora Gharib (Patser), Michaël Pas (Gent West, De Ridder), Ikram Aoulad (Over Water, De Luizenmoeder), Violet Braeckman (GR5, Over Water), Mathijs F Scheepers (Gent West, Spitsbroers), Louis Talpe (De Ridder), Matthieu Sys (Amigo’s), Jelle De Beule (Callboys, De Dag) en Anna de Ceulaer (Gent West).

  De regie is in handen van Joël Vanhoebrouck, bekend van series als Eigen Kweek, De Infiltrant, Dubbelleven en Code 37.

  Kijk hier naar de trailer

 • Naar het overzicht van nieuwsitems