1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Judas: serie over de zus van Willem Holleeder

    Judas: serie over de zus van Willem Holleeder

    Datum: 13/12/2018

    Vanaf 6 januari kunnen Nederlandse seriefans op de streamingsite Videoland kijken naar Judas, een nieuwe Nederlandse serie die gebaseerd is op het gelijknamige boek en gaat over Astrid Holleeder, zus van de crimineel Willem Holleeder.
       
    Tijdens de jeugd van Astrid in de Amsterdamse Jordaan wordt al snel duidelijk dat zij anders is dan haar volkse broers en zus; ze is slim en probeert zich al op jonge leeftijd te ontwikkelen om weg te komen van haar gewelddadige vader. Elke keer als dat lijkt te lukken, wordt ze weer opgeslokt door haar familie, in het bijzonder door haar criminele broer Willem 'Wim' Holleeder.
    In de serie werkt Astrid toe naar het moment dat ze haar broer definitief verraadt aan Justitie. Flashbacks maken duidelijk uit wat voor een jeugd zij en haar broer zich hebben los geworsteld en hoe pijnlijk, maar noodzakelijk, haar verraad is.

    De hoofdrol wordt gespeeld door Rifka Lodeizen (Overspel, Exportbaby), Marit van Bohemen (Voetbalvrouwen, Dokter Tinus) speelt haar zus, Sonja. Wie Willem Holleeder zal spelen wordt later bekend gemaakt. De regisseur is Joram Lürsen (Bankier Van Het Verzet, Vuurzee, Volgens Robert).

    Kijk hier naar de teasertrailer

  • Naar het overzicht van nieuwsitems