1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Julia: Zij leerde haar volk koken

  Julia: Zij leerde haar volk koken

  Datum: 4/03/2022


  In de VS is Julia Child een waar tv-icoon. Gedurende tien jaar liet ze de Amerikanen via haar kookprogramma The French Chef, kennismaken met de Franse keuken. Logisch dus dat deze legendarische vrouw vroeg of laat een serie zou krijgen die volledig aan haar gewijd is.

  Julia is geïnspireerd door het buitengewone leven van Julia Child en haar langlopende televisieserie The French Chef, die de pionier was van de moderne kookshow. Doorheen Julia's leven en haar levensvreugde verkent de serie een cruciale tijd in de Amerikaanse geschiedenis: de opkomst van de openbare televisie als een nieuwe sociale instelling, feminisme en de vrouwenbeweging, de aard van beroemdheden en de culturele evolutie van Amerika. In wezen is de serie een portret van een liefdevol huwelijk met een veranderende machtsdynamiek.

  De hoofdrol wordt gespeeld door de Britse Sarah Lancashire die we kennen van The Last Tango In Halifax, MotherFatherSon, The Accident, Kiri en Happy Valley. Zij wordt bijgestaan door o.a. David Hyde Pierce (The Good Wife, Frasier), Bebe Neuwirth (Frasier) en Isabella Rossellini (Blue Velvet). De serie werd bedacht door Daniel Goldfarb, producent van The Marvelous Mrs. Maisel.

  Kijk hier naar de trailer


 • Naar het overzicht van nieuwsitems