1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Lynn Van Royen wordt Vlaamse Luizenmoeder

  Lynn Van Royen wordt Vlaamse Luizenmoeder

  Datum: 7/07/2018

  De Luizenmoeder was dit jaar een van de meest succesvolle series in Nederland. Week na week brak de comedyserie alle bestaande kijkcijferrecords en oogstte de reeks lovende kritieken. Op z’n hoogtepunt keken er niet minder dan 5 miljoen kijkers. Onlangs won de serie ook de prestigieuze Zilveren Nipkowschijf, een prijs die uitgereikt wordt door een vakjury van televisiecritici.

  De Luizenmoeder
  , geschreven door o.a. hoofdrolspelers Diederik Ebbinga (de directeur) en Ilse Warringa (Juf Ank) is een satire op het gedrag van ouders, schoolpersoneel en de kinderen. De school is een microkosmos die een perfecte afspiegeling is van de hedendaagse maatschappij.

  In de Vlaamse - door VTM opgezette versie - zal Lynn Van Royen de rol spelen van Hannah, een gescheiden moeder die te maken krijgt met pijnlijke situaties die herkenbaar zijn voor elke ouder. De rollen van Juf Ank en Directeur Anton worden vertolkt door Els Dottermans en Tom Audenaert. De opnames van de ‘Vlaamse’ Luizenmoeder beginnen deze zomer. Wanneer de serie wordt uitgezonden is nog niet bekend.

  Kijk hier naar de hoogtepunten van de Nederlandse serie • Naar het overzicht van nieuwsitems