1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Netflix heeft een nieuwe top documentaire

  Netflix heeft een nieuwe top documentaire

  Datum: 4/04/2020


  Na Tiger King, pakt Netflix vanaf 15 april uit met The Innocence Files, een serie over mensen die ten onrechte werden veroordeeld. De serie focust zich op 'The Innocence Project', een groep die opgericht werd om mensen die ten onrechte werden veroordeeld, te helpen. En gezien de gebrekkige justitie in de VS, kun je ervan op aan dat deze non-profit organisatie heel wat zaken te behandelen heeft.

  Over de negen afleveringen worden er acht persoonlijke verhalen verteld. Elke verhaal is opgedeeld in drie delen: het bewijs, de getuigen en de rechtsvervolging. Wat de verhalen allemaal aantonen is dat niet één leven verwoest wordt, maar dat ook verschillende families, de slachtoffers van de misdaad en het geloof in het rechtssysteem zwaar geraakt worden.

  De mensen achter deze serie zijn niet de eerste de beste: Liz Garbus (goed voor twee Oscarnominaties), Alex Gibney (goed voor 1 Oscar) en Roger Ross Williams (goed voor 1 Oscar) zijn de uitvoerende producenten die bovendien ook elk een aflevering regisseerden.

  Kijk hier naar de trailer


 • Naar het overzicht van nieuwsitems