1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Nicolas Winding Refn maakt serie voor Netflix

  Nicolas Winding Refn maakt serie voor Netflix

  Datum: 6/08/2022


  Sinds het geflopte Too Old To Die Young is het behoorlijk stil geweest rond de Deense regisseur Nicolas Winding Refn. Maar dat heeft hem niet tegengehouden om alweer een nieuwe serie te maken. Later dit jaar kun je op de streamer immers kijken naar Copenhagen Cowboy, volgens Netflix “Een spannende, met neon doordrenkte noir-serie die zich afspeelt over zes afleveringen en gaat over een jonge heldin, Miu, die door de criminele onderwereld van Kopenhagen reist”.

  Copenhagen Cowboy is niet alleen de eerste samenwerking met Netflix, het is ook de eerste keer in 15 jaar dat Refn weer een film maakt in Denemarken. Met films als de Pusher-trilogie, Bronson, Drive, Only God Forgives en The Neon Demon heeft Refn zich opgewerkt tot een van Denemarkens meest stijlvolle en vindingrijke regisseurs.

  Over de samenwerking met Netflix is de regisseur erg opgetogen: “Samenwerken met Netflix en deze serie tot leven brengen is op alle niveaus een absoluut geweldige ervaring geweest", aldus Refn. “Ik beschouw Netflix niet alleen als mijn partner met wie ik nog veel avonturen mag beleven, maar ook als mijn vrienden. De nieuwe term is geboren: Netflix Winding Refn.”

  De hoofdrol in Copenhagen Cowboy wordt gespeeld door Angela Bundalovic (The Rain). Andere namen in de cast zijn Lola Corfixen (de dochter van Nicolas Winding Refn), Zlatko Buric, Andreas Lykke Jørgensen. Jason Hendil-Forssell, Li Ii Zhang, Dragana Milutinovic, Mikael Bertelsen en Mads Brügger.

  De opnames die plaatsvonden in Denemarken, zijn inmiddels voltooid. De serie zal in het najaar te zien zijn.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems