1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Nieuw prestigieus Deens drama

  Nieuw prestigieus Deens drama

  Datum: 11/09/2022


  In de herfst beginnen de opnames van de Deense serie Prisoner, bedacht door Kim Fupz Aakeson, bedenker van het schitterende Kraftidioten en co-scenarist van het sublieme Cry Wolf. In de hoofdrollen van dit gevangenisdrama zien we Sofie Gråbøl (zie foto) (Forbrydelsen), David Dencik (The Chestnut Man), Bjarne Henriksen (Cry Wolf) en Charlotte Fich (Borgen – Power & Glory)

  Het verhaal van Prisoner ontvouwt zich over een periode van drie maanden en begint wanneer het management een nieuw nultolerantiebeleid lanceert om de reputatie van de gevangenis te herstellen.

  De serie wordt verteld vanuit het perspectief van vier gevangenisbewaarders: Sammi, Henrik, Miriam en Gert, collega's in een oude, versleten Deense gevangenis die dagelijks worden geconfronteerd met uitdagingen en dilemma's. Het verhaal begint wanneer ze gedwongen worden een grondig onderzoek te doen in de gevangenis om hun baan te redden en te voorkomen dat de hiërarchie en de drugshandel binnen drie maanden de werkvloer domineren. Het onderzoek verandert in een strijd om te overleven - niet alleen voor de gevangenis, maar voor iedereen binnen en buiten de muren.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems