1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Nieuwe serie voor scenariste van Unorthodox

  Nieuwe serie voor scenariste van Unorthodox

  Datum: 15/03/2023


  Anna Winger kreeg bekendheid met de trilogie Deutschland 83, 86, 89 (hoewel ze toen schreef onder de naam Anna LeVine), maar brak echt door met de beklijvende miniserie Unorthodox.

  Haar nieuwste serie Transatlantic, die in première gaat op Netflix op 7 april, vond zijn inspiratie bij een waar gebeurd verhaal.
  Dat verhaal speelt zich af in Marseille tussen 1940 en 1941 en volgt de Amerikaanse journaliste Varian Fry en andere gelijkgestemde individuen die in de Franse havenstad het Emergency Rescue Committee oprichten en leiden. Met het helpen ontsnappen van meer dan 2.000 vluchtelingen uit bezet Frankrijk – waaronder heel wat kunstenaars die zich op de Nazi's meest gezochte lijst bevonden – riskeerden ze dagelijks hun leven. Deze internationale bende jonge superhelden leefden in een villa aan de rand van de stad, waar de dreiging van levensgevaar plaats maakt voor onverwachte samenwerkingen en intense liefdesaffaires.

  In de rolverdeling zien we Gillian Jacobs (Community), Lucas Englander (Parlement), Cory Michael Smith (Gotham), Gregory Montel (Dix Pour Cent!), Ralph Amoussou (Missions), Deleila Piasko (Agent Hamilton), Amit Rahav (Unorthodox) en Corey Stoll (Billions, House Of Cards).

  De serie die Engels, Duits en Frans gesproken is, sluit op 24 maart het tv-festival Series Mania a en is bij ons te zien op Netflix vanaf 7 april.  • Naar het overzicht van nieuwsitems