1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Nu te zien op Prime Video: Salade Grecque

  Nu te zien op Prime Video: Salade Grecque

  Datum: 15/04/2023


  Vanaf 14 april kun je op Amazon Prime Video kijken naar Salade Grecque, het afsluitende luik in de trilogie L’Auberge Espagnole, Les Poupées Russes en Casse-tête Chinois… Van 2002 tot 2013 wist de trilogie van Cédric Klapisch rond de ongelooflijke avonturen van Xavier Rousseau een internationaal enthousiasme op te wekken in de filmzalen.
  De trilogie begint wanner het hoofdpersonage Xavier samen met zes Europeanen zijn intrek neemt in een appartement in Barcelona (L’Auberge Espagnole). Vijf jaar later volgt er een reünie (Les Poupées Russes). In Casse-tête Chinois volgt Xavier Wendy, de moeder van zijn kinderen, naar New York.

  Van zijn huwelijk met Wendy is er in Salade Grecque niet veel meer over. Gescheiden, hebben de voormalige geliefden geen echt contact meer. Dit is een kans voor hun kinderen, Tom en Mia, om zonder hun ouders naar Griekenland te vertrekken. Tijdens deze vakantie herbeleven ze de emotionele wervelwind die Xavier en Wendy hebben meegemaakt in hun jeugd…Het is dan ook niet meer het verhaal van Xavier Rousseau dat wordt verteld in dit vervolg. Salade Grecque verlegt de focus naar de kinderen, Tom en Mia, die het zwaar te verduren krijgen.

  Tussen L'Auberge Espagnole en Salade Grecque, zijn iets meer dan twintig jaar verstreken. Cédric Klapisch is ouder geworden. De Europese jeugd is veranderd. Het oude continent is niet meer hetzelfde als het continent dat met zoveel optimisme werd verkend door Xavier tijdens zijn avonturen in Barcelona. Daarom aarzelde de 61-jarige Klapisch niet om zijn 'kindje' los te laten. Vijf jonge scenarioschrijvers, nog geen 30 jaar oud, werden aangeworven om deze nieuwe serie te schrijven waarvan de ambitie hetzelfde blijft: de jeugd van het moment, hun dromen en hun angsten portretteren.

  In de rolverdeling zien we onder meer Romain Duris, Kelly Reilly en Cécile de France die alledrie te zien waren in de trilogie. De hoofdrollen in de reeks worden echter gespeeld door Aliocha Schneider (Germinal) en Megan Northam (Notre-Dame).


 • Naar het overzicht van nieuwsitems