1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Opnames Grond zijn gestart

  Opnames Grond zijn gestart

  Datum: 10/07/2020


  Deze week gingen in Molenbeek de opnames van start van de nieuwe serie Grond, die geregisseerd wordt door niemand minder dan Adil El Arbi en Bilall Fallah (zie foto), die onlangs een wereldwijde hit scoorden met Bad Boys For Life. De serie wordt geproduceerd door Lunanime, de productietak van de Lumière Groep in samenwerking met VIER, Telenet en Netflix en met de steun VAF/Mediafonds.

  Het verhaal gaat over de jonge Ishmael ‘Smile’ Boulasmoum, die samen met z’n zus het repatriëringsbedrijf voor begrafenissen van zijn vader erft. Maar omdat moslims hier niet in hun heilige grond kunnen begraven worden, stellen ze voor om de grond van Marokko over te brengen naar hier. Ze besluiten een nieuwe business te starten in Marokkaanse grond!

  Deze 8-delige serie, met afleveringen van 45 minuten, is gebaseerd op een idee van Zouzou Ben Chikha, acteur in Bevergem. Dries Heyneman en Wannes Cappelle die ook aan Bevergem meewerkten als coscenaristen, schrijven samen met Ben Chika het scenario. In de rolverdeling zien we Yassine Ouaich (GR5), Charlotte De Bruyne (De Twaalf), Barbara Sarafian (Baptiste), Tom Vermeir (De Twaalf), Reinhilde Decleir (Beau Séjour), Saïd Boumazoughe (GR5), Mourade Zeguendi (Gina & Chantal). De serie zal in 2021 uitgezonden worden op VIER.

  Kijk hier naar de aankondiging

  Kijk hier naar de eerste beelden van de opnames
  Yassine Ouaich  Tom Vermeir   Saïd Boumazoughe

 • Naar het overzicht van nieuwsitems