1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Opnames Onder Vuur zijn gestart

  Opnames Onder Vuur zijn gestart

  Datum: 19/03/2021

  Deze week startte Eén met opnames voor de gloednieuwe fictiereeks Onder Vuur. De actievolle dramareeks draait rond een groep brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne.

  De Oostendse Post Oosteroever is een kleine brandweerpost met veel karakter. Ondanks hun eigenwijze stijl is hun werk steeds van hoog niveau. Het redden van een mensenleven gaat voor op regels. Maar wanneer de luitenant Patrick (vertolkt door Sam Louwyck) totaal onverwacht beslist om het korps te verlaten voor een promotie, davert de hele kazerne op haar grondvesten. Vooral sergeant Orlando (Louis Talpe) voelt zich in de steek gelaten door zijn mentor...
  Dominique (Lien De Graeve) valt als nieuwe luitenant Post Oosteroever binnen. Ze wil de 'cowboys' omvormen tot de standaard die de Brugse commandopost voor ogen heeft. Maar daarvoor is een ander soort aanpak nodig dan degene die de commandopost voorschrijft. Wanneer er door fouten van Post Oosteroever dodelijke slachtoffers vallen tijdens een interventie komt het voortbestaan van de kazerne op de helling te staan.
  Ook op persoonlijk vlak verkeren de brandweermannen en -vrouwen van Post Oosteroever in woelig water. Voor de collega's en vrienden loopt werk en privé meer en meer door elkaar, wat voor extra spanningen zorgt in de kazerne... Elke week brengt Onder Vuur nieuwe verhalen en rukt het korps uit op interventies, terwijl het team het hoofd koel probeert te houden bij de grote dreiging die boven hun kazerne hangt.

  Onder Vuur speelt zich af in Oostende en heeft een topcast met onder andere Louis Talpe (Beau Séjour 2), Lien De Graeve (De Bunker, Marsman, De Rodenburgs), Lynn Van Royen (Beau Séjour, De Luizenmoeder), Sam Louwyck (Beau Séjour 2), Alessia Sartor (Beau Séjour 2), Aimé Claeys (De Twaalf), Maarten Ketels (De Luizenmoeder), Wouter Bruneel (Zie Mij Graag, Eigen Kweek), Dirk Van Dijck (Eigen Kweek, 13 Geboden), Sahin Avci (Amigo’s Voor Wat Hoort Wat), Ann Tuts (F.C. De Kampioenen), Piet De Praitere (Beau Séjour 2, Eigen Kweek), Kasper Vandenberghe (Beau Séjour 2) en Kim Van Oncen (Dertigers).

  Onder vuur is in het najaar van 2021 te zien op Eén

  Bekijk hier hoe de bootcamp eraan toeging



 • Naar het overzicht van nieuwsitems