1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Pørni: de beste Noorse serie sinds Skam

  Pørni: de beste Noorse serie sinds Skam

  Datum: 12/05/2021


  Op 2 mei ging in Noorwegen op de streamingsite Viaplay de serie Pørni in première. De serie kreeg van de meeste media meteen schitterende reviews. Zo gaf Filmfront een maximum van zes sterren en gaven de kranten Aftenposten, Dagbladet en Adresseavisen een score van 5 sterren op 6. Op IMDb krijgt de serie 8,6.

  Pørni (kort voor Pernilla) is een zesdelige dramedy over een vrouw die heen en weer geslingerd wordt tussen de noden van haar kinderen, de dood van haar recent overleden zus, haar hopeloze ex en haar job als medewerkster van een kinderopvangcentrum.

  Volgens hoofdrolspeelster Henriette Steenstrup (Ragnarok), eveneens de bedenker van de serie, gaat het over de alledaagse dilemma’s waarmee je dagelijks geconfronteerd wordt en die je zo goed mogelijk tracht op te lossen, elke dag proberen goed te doen voor iedereen.

  Naast Steenstrup zien we ook nog Nils Ole Oftebro (Black Lake, Mammon), Henrik Mestad (Occupied), Ulrikke Døvigen (Wisting, Home Ground), Agnes Kittelsen (Exit, Beforeigners), Jan Gunnar Røise (The Tunnel), Gunnar Eiriksson (Twin), Vivild Falk Berg en Johanna Mørk (Trollhunter).

 • Naar het overzicht van nieuwsitems