1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Paul Verhoeven start met Franse serie

  Paul Verhoeven start met Franse serie

  Datum: 13/05/2020


  Regisseur Paul Verhoeven (zie foto) (Basis Instinct, Zwartboek, Turks Fruit) wiens nieuwe film Benedetta helaas niet te zien zal zijn op het geannuleerde filmfestival van Cannes, gaat een Franse serie maken die gebaseerd is op de klassieke roman 'Bel Ami'. Dat nieuws meldde producent Saïd Ben Saïd (Elle, Benedetta, Carnage, Map To The Stars) in een twitterbericht.

  Verhoeven zal fungeren als showrunner en zal ook de volledige serie (8 afleveringen van 52 minuten) regisseren. Het script van de acht afleveringen werd geschreven door Gerard Soeteman, de Nederlander met wie Verhoeven samenwerkte voor o.a. Zwartboek, Flesh+ Blood, Spetters en Turks Fruit.

  Het boek, geschreven door Guy de Maupassant, vertelt het verhaal van de journalist Georges Duroy die in de 19de eeuw als Franse soldaat in de Afrikaanse kolonies opklom tot een van de machtigste mannen in Parijs. Het verhaal werd in 2012 verfilmd met Robert Pattinson, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas en Christina Ricci in de hoofdrollen. Wanneer en op welke zender/streamingservice we de serie te zien zullen krijgen is nog niet bekend.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems