1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Philippe Geubels maakt komische fictiereeks

  Philippe Geubels maakt komische fictiereeks

  Datum: 16/05/2018

  In Geub - een uit zijn voegen gebarsten sitcom - krijgt Philippe Geubels een serieuze relationele tegenslag te verwerken wanneer zijn vrouw ervandoor gaat met een intellectuele, charismatische en 63-jarige Nederlander. Dat zorgt voor een onaangenaam hoge dosis liefdesverdriet bij Philippe, waardoor ook zijn carrière als komiek in een dip raakt. Met de hulp van zijn twee beste vrienden en zijn manager probeert hij zijn leven terug op de rails te krijgen en (heel misschien) zelfs aan een nieuw lief te geraken. Dat laatste loopt niet altijd even goed. Het loopt meestal heel slecht eigenlijk.

  In deze komische, achtdelige fictiereeks speelt Philippe een versie van zijn doodnormale zelf in een doodnormaal universum. De humor komt van de situaties, de nevenpersonages maar vooral van het komische precisiewerk van Philippe Geubels.
  De komiek laat weten “vereerd, verheugd en doodsbang” te zijn over zijn acteerdebuut op het kleine scherm.

  Geub werd geschreven door Jan Dircksens en Jan Reymen, die eerder al meewerkten aan Geubels en de Belgen en De Slimste Mens-jurylid Jeroom Snelders. De regie ligt in handen van Mathias De Neve (Heylen En De Herkomst, Basta, Dr Livingstone, De Mol).

  De reeks zorgt voor een primeur omdat ze zowel op Eén als op de commerciële zender RTL Nederland te zien is. Geub wordt geproduceerd door Woestijnvis. Voor de coproductie met RTL wordt samengewerkt met Pretpraters NL Producties.

  De opnames starten volgende maand en de reeks zal in de loop van 2019 klaar zijn.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems