1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • R.I.P. Helen McCrory (1968-2021)

  R.I.P. Helen McCrory (1968-2021)

  Datum: 18/04/2021


  Vrijdag overleed ten gevolge van kanker de Britse actrice Helen McCrory. Zij was gehuwd en had twee kinderen met acteur Damien Lewis die we kennen uit Billions en Homeland.

  McCrory was een gevierde toneelactrice die zowel te zien was op televisie als in de filmzalen. Zij zal wellicht in ieders geheugen gegrift blijven als ‘Aunt Polly’ uit de serie Peaky Blinders, waarin zij een van de hoekstenen van de familie Shelby speelde. Verder was zij ook nog te zien in series als Roadkill, Quiz, MotherFatherSon, Fearless en Penny Dreadful en leende zij haar stem aan het sneeuwluipaard Stelmaria in His Dark Materials.

  In de bioscoop zal zij herinnerd worden als Narcissa Malfoy uit de Harry Potter-franchise. Ook was zij te zien in films als Skyfall, Hugo, The Queen en Their Finest. Of zij nog meespeelt in het laatste seizoen van Peaky Blinders is nog onbekend.

  Tijdens het afgelopen jaar verzamelden McCrory en Lewis $1 miljoen en bouwden zij samen met enkele restaurantketens een gecentraliseerd systeem uit waarmee warme maaltijden verstrekt werden aan de eerste lijn hulpverleners. 

  Haar echtgenoot Damien Lewis kondigde haar dood aan vrijdagmorgen: • Naar het overzicht van nieuwsitems