1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Red Light geselecteerd voor Canneseries

  Red Light geselecteerd voor Canneseries

  Datum: 24/09/2020


  Van 9 tot 14 oktober vindt in Cannes voor de derde keer Canneseries plaats. Het festival dat exclusief gericht is op tv-series, opent plechtig met de wereldpremière van La Flamme (een Franse parodie op The Bachelor) van en met Jonathan Cohen (Family Business) en wordt afgesloten met het vierde en laatste seizoen van een andere Franse serie Dix Pour Cent.

  Naast een aantal gerenommeerde genodigden (Billy Ray, scenarist en bedenker van The Comey Rule; Darren Star, de bedenker van Sex And The City en Emily In Paris; Gale Ann Hurd, uitvoerend producent van The Walking Dead; Jantje Friese en Baran Bo Odar, de bedenkers van Dark, Jared Harris, de acteur uit Chernobyl, de actrices Sigourney Weaver en Camille Cottin, allebei te zien in het laatste seizoen van Dix Pour Cent en Kyle MacLachlan (Twin Peaks en President Roosevelt in Atlantic Crossing)) zijn er ook heel wat wereldpremières. Zo zijn er bijvoorbeeld de twee series van bij ons: Red Light en Cheyenne Et Lola, de Simon Pegg en Nick Forst komedie Truth Seekers, het oorlogsdrama Atlantic Crossing over de Noorse Prinses Martha die als politiek vluchtelinge in 1940 samen met haar kinderen onderdak vindt in het Witte Huis, de Zweedse series Partisan (van en met Fares Fares) en Top Dog en de Franse serie Moloch die te zien zal zijn op ARTE. Al deze series maken ook deel uit van het competitiegedeelte.

  Buiten competitie kun je ook gaan kijken naar de Franse/Duitse/Canadese coproductie Shadowplay van Måns Mårlind (een van de bedenkers van Bron/The Bridge) over een Amerikaanse flik die in 1946 naar Berlijn afreist om er een politiemacht op poten te zetten. De cast met Taylor Kitsch (True Detective), Michael C. Hall (Dexter), Nina Hoss (Homeland, Barbara, Phoenix), Sebastian Koch (Homeland, Zwartboek, Das Leben Der Anderen), Tuppence Middleton (Sense8, War & Peace) en Logan Marshall-Green (Quarry) ziet er in elk geval veelbelovend uit.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems