1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Sarah Paulson wordt cultleider Gwen Shamblin

  Sarah Paulson wordt cultleider Gwen Shamblin

  Datum: 26/09/2022


  Ryan Murphy’s muze Sarah Paulson weet wat het is om échte personages te spelen. Zo won zij een Emmy voor haar rol als Marcia Clark in The People v. O. J. Simpson: American Crime Story en kreeg ze een nominatie voor haar rol als Linda Tripp in Impeachment: American Crime Story.

  Nu gaat ze de rol spelen van Gwen Shamblin in de The Way Down: God, Greed, And The Cult Of Gwen Shamblin, de fictiereeks die HBO Max gaat maken op basis van haar vijfdelige documentaire. Paulson zal ook fungeren als uitvoerend producent.

  De serie beschrijft de opkomst van Gwen Shamblin Lara van een dieetgoeroe met haar Weigh Down Workshop (gelanceerd in 1986) tot de oprichting van haar Tennessee Church, Remnant Fellowship, in 1999. Volgens ex-kerkleden en dieetvolgers oefende Shamblin Lara onwelkome, sekteleider-achtige controles uit over hun leven.

  Maar in de maanden voordat de filmmakers de serie konden afmaken, stierf Shamblin Lara op 29 mei 2021 bij een vliegtuigongeluk. De laatste twee afleveringen van The Way Down werden bijgevolg opnieuw bewerkt omwille van het ongeval en de nasleep ervan, en werden op 28 april uitgebracht op HBO Max (Bij ons was de volledige documentaire te zien op Streamz op 11 mei 2022).

 • Naar het overzicht van nieuwsitems