1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Scanners wordt tv-serie

  Scanners wordt tv-serie

  Datum: 25/09/2022


  De legendarische David Cronenberg-film Scanners zal door HBO bewerkt worden tot een tv-serie. Cronenberg zelf is bij het project enkel betrokken als uitvoerend producent. William Bridges, die een Emmy won voor het scenario van USS Callister, een van de afleveringen van Black Mirror, wordt showrunner en staat in voor het scenario. Yann Demange, de regisseur van 71 en White Boy Rick en van de pilot van Lovecraft Country, regisseert.

  Scanners volgt een geheime oorlog tussen twee fracties van mensen met een reeks paranormale en telekinetische vermogens. De ene die wordt geleid door de op macht beluste Revok, streeft naar wereldheerschappij, terwijl een particuliere beveiligingsgroep de andere scanners rekruteert om hen om andere geheime redenen tegen te houden.

  De serie neemt echter een iets ander spoor. In plaats van Revoks oorlog, volgt de reeks twee uitgestoten en door scanneragenten opgespoorde vrouwen, die moeten samenwerken om de samenzwering die vastbesloten is hen te vernietigen, omver te werpen.

  De productiemaatschappij achter de serie was eerder verantwoordelijk voor The Morning Show, Scenes From A Marriage en Pachinko.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems