1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Series Mania stelt programma voor

  Series Mania stelt programma voor

  Datum: 6/07/2021


  Van 26 augustus tot 2 september vindt in het Franse Lille Series Mania plaats, het festival dat uitsluitend voorbestemd is voor tv-series. Het festival wordt geopend met de BBC-serie Vigil over hoe de verdwijning van een Schotse vissersboot en de moord op een nucleaire duikboot voor conflicten zorgde tussen de politie, de Royal Navy en de geheime dienst.

  Acht series werden geselecteerd voor de internationale competitie. Een van die series is de eerste Deense HBO Max-serie Kamikaze. Verder is er ook nog Furia, een Noors-Duitse misdaadserie van de producenten van Babylon Berlin en Nobel, over een politieagent die infiltreert in een neonazi groep. Vervolgens zijn er ook nog het IJslandse smokkeldrama Blackport, het Italiaanse Anna, het Frans-Italiaanse Germinal en het Turkse Hamlet. Israël is met twee series aanwezig in competitie: Jerusalem en The Echo Of Your Voice.

  In de sectie ‘International Panorama’ kunnen de bezoekers afleveringen zien van Dr. Death, Kevin Can F**k Himself, Pørni, The Bite (van de scenariste van The Good Wife, The Good Fight, Evil) en We Are Lady Parts, over de ups en downs van een moslima punkband.

  Tot slot is er ook nog de avant-première (de eerste aflevering) van het (eerste deel van het) vijfde seizoen van La Casa De Papel. Interessant is ook On The Verge, de serie van en met Julie Delpy over een groep van 40-plus vrouwen die hun single-status proberen te omarmen.

  Gasten zijn onder andere Vince Gilligan, bedenker van Breaking Bad en Better Call Saul en Clyde Philipps, de showrunner van Dexter.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems