1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Small Axe zal bestaan uit 5 langspeelfilms

  Small Axe zal bestaan uit 5 langspeelfilms

  Datum: 4/06/2020


  Nu de selectie bekend werd gemaakt (enkel op papier) voor het Filmfestival van Cannes 2020 (dat helaas dit jaar niet zal doorgaan) is er ook meer bekend over de serie Small Axe waarmee regisseur Steve McQueen al meer dan een jaar bezig is.

  De serie zal bestaan uit vijf episodes die elk op zich een volwaardige speelfilm vertegenwoordigen. Twee van die vijf – Lovers Rock en Mangrove – werden opgenomen in de officiële selectie voor Cannes. De andere drie films zijn Alex Wheatle, Education en Red, White And Blue. Elke film vertelt een persoonlijk verhaal over de West-Indische community die leefde in Londen van de late jaren ’60 tot de midden jaren ’80. De titel is afkomstig van een gezegde dat in de Caraïben heel bekend is. De uitspraak werd populair door de song van Bob Marley & The Wailers die terug te vinden is op het album Burnin’ uit 1973.

  McQueen draagt dit project op aan George Floyd, wiens dood het protest ‘Black Lives Matter’ over de hele wereld nieuw leven heeft ingeblazen. De films zullen hun première later dit jaar beleven op BBC One.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems