1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Sterk voorjaarsaanbod op Canvas

    Sterk voorjaarsaanbod op Canvas

    Datum: 19/12/2018

    Dat Canvas garant staat voor straffe en verrassende fictiereeksen mag blijken uit het voorjaarsaanbod voor 2019. De series zijn niet alleen lineair te bekijken op tv, maar ook via VRT NU, soms zelfs in preview.

    In de kerstvakantie bijvoorbeeld is er de veelgeprezen HBO-verfilming van My Brilliant Friend, naar de bejubelde roman van Elena Ferrante. 'My Brilliant Friend' is de eerste van haar vier ‘Napolitaanse romans’ over de levenslange vriendschap tussen twee Italiaanse vrouwen, van hun kindertijd in het Napels van de jaren '50 tot 2014. Vier keer per week op Canvas en meteen integraal op VRT NU.

    Later dit voorjaar is het uitkijken naar Fiskepark. Een Bekende Vlaming wordt vermoord aangetroffen. De politie verdenkt een andere BV van de moord. Zo begint de eigenzinnige parodie op het ‘true crime’ genre: documentaires over echte misdaadzaken. Het genre werd populair dankzij succesreeksen als Making A Murderer en Amanda Knox. Fiskepark is een reeks van Filip Lenaerts (Tytgat Chocolat) en Joeri Vlekken met Bent Van Looy, Tomas De Soete, Jan Jaap van der Wal, Siska Schoeters, e.v.a.

    Nog zo’n topreeks is Das Boot, een achtdelige sequel op de anti-oorlogsklassieker van Wolfgang Petersen uit 1981. De reeks, met een budget van meer dan 30 miljoen euro, begint waar de film is geëindigd. Ze speelt zich af vanaf het najaar van 1942 en volgt de gebeurtenissen aan boord van een gloednieuwe Duitse duikboot tijdens zijn eerste missie vanuit bezet Frankrijk. Tegelijk wordt het verhaal verteld van de familie van de bemanning aan land en dat van het Franse verzet.

    Escape At Dannemora is een op ware gebeurtenissen gebaseerde reeks over een merkwaardige ontsnapping uit de gevangenis van Dannemora nabij new York in 2015. Twee moordenaars wisten toen te ontsnappen met de hulp van een vrouwelijke cipier. De reeks werd geregisseerd door Ben Stiller met in de hoofdrollen Benicio del Toro (Traffic, Sicario), Patricia Arquette (Boyhood, CSI: Cyber) en Paul Dano (12 Years A Slave, There Will Be Blood).

    De prestigieuze Italiaanse mystery-thriller The Miracle (Il Miracolo) gaat over de politieke, religieuze en wetenschappelijke ophef die ontstaat na de ontdekking van een miraculeus Maria-beeld dat bloed weent.

    Andere nieuwe titels zijn onder meer de scandi-reeksen The Truth Will Out en de Zweeds-Belgische coproductie STHLM Requiem. Verder is het ook uitkijken naar nieuwe seizoenen van de RTBF-reeksen Ennemi Public en La Trêve, en van Occupied en Luther.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems