1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • The Bridge 2 uitstekend gestart

  The Bridge 2 uitstekend gestart

  Datum: 2/10/2013

  Zondag 22 september ging in Denemarken en Zweden het tweede seizoen van The Bridge van start. De nieuwe avonturen van Saga Norén en Martin Rohde konden in Zweden rekenen op 1,2 miljoen kijkers en in Denemarken op 818.000 kijkers.

  Bij ons is de uitzenddatum op televisie nog niet bekend, maar wat we wel weten is dat de volledige serie op groot scherm te zien zal zijn op 1 december op het 3de Crime Festival van Lumière. Vanaf midden december zal het tweede seizoen tevens verkrijgbaar zijn op DVD en Blu-ray. 

  The Bridge 2 begint met een oude olietanker die plots van koers verandert en botst op de Øresund-brug tussen Zweden en Denemarken. Er blijkt geen crew aan boord te zijn, wel drie Zweedse en twee Deense jongeren, vastgeketend in het vrachtruim. Saga Norén krijgt de leiding over het onderzoek en neemt contact op met Martin Rohde, die nog steeds worstelt met de dood van zijn zoon. De geketende jongeren blijken slechts het begin van een nieuwe onnavolgbare, beklijvende race tegen de klok om een grote ramp te vermijden. Iemand wil de aandacht richten op de milieuproblematiek, en schrikt er niet voor terug om voor dat doel veel bloed te laten vloeien.

  Het eerste seizoen van de Zweeds-Deense hitserie The Bridge ging in Vlaanderen en Nederland maar liefst 90.000 keer over de toonbank. De reeks werd wereldwijd verkocht aan meer dan 60 landen en inspireerde remakes tussen de Verenigde Staten en Mexico, en tussen Groot-Brittannië en Frankrijk.

  Voor het tweede seizoen hernemen Sofia Helin en Kim Bodnia hun rollen als het memorabele detectiveduo Saga Norén en Martin Rohde. Hans Rosenfeldt is opnieuw hoofdscenarist. • Naar het overzicht van nieuwsitems