1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Topacteur zorgt voor verrassing in 1883

    Topacteur zorgt voor verrassing in 1883

    Datum: 16/12/2021


    Op 19 december gaat in de VS de serie 1883 in première. De serie is een prequel op Yellowstone en toont ons hoe de familie Dutton uiteindelijk in Montana terecht kwam. Bedenker van deze serie is ‘de man van het moment’, voormalig acteur Taylor Sheridan die met de eerste aflevering van Yellowstone s4 tekende voor de meest bekeken kabelpremière sinds 2017. De serie zelf is momenteel de meest populaire serie op de kabelzenders.

    Zijn nieuwe serie Mayor Of Kingstown doet het ook goed en hetzelfde mag verwacht worden van 1883. Om nog maar te zwijgen over Kansas City, een maffiaserie die Sheridan aan het ontwikkelen is samen met Terence Winter, de bedenker van The Sopranos en Boardwalk Empire.

    Gebruik makend van zijn momentum engageerde Sheridan voor 1883 een aantal bekende topacteurs die allemaal tijdens het eerste seizoen een cameoverschijning zullen maken. Een van die grote namen die we al in de tweede aflevering aan het werk zien is niemand minder dan Tom Hanks. Hanks speelt in de serie een generaal die losjes gebaseerd is op de echte Generaal George Meade. De scène speelt zich af tijdens de slag bij Antietam, de eerste grote veldslag uit de Amerikaanse burgeroorlog die op Noordelijk grondgebied werd uitgevochten. Het was de bloedigste veldslag van één dag in de geschiedenis van de Verenigde Staten, met meer dan 23.000 slachtoffers. Tijdens die veldslag streed James Dutton aan de zijde van de Geconfedereerde Staten van Amerika (de Zuidelijke Staten).

    In de hoofdrollen van 1883 zien we Tim McGraw, Faith Hill, Sam Elliot, Billy Bob Thornton, Isabel May en LaMonica Garrett. Hopelijk is de serie ook vlug bij ons te zien.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems