1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Twee documentaire series om niet te missen

  Twee documentaire series om niet te missen

  Datum: 13/04/2021


  Sinds Netflix het pad effende voor het documentaire-genre met series als Making A Murderer en Tiger King lijkt het erop dat ook andere zenders dit genre opnieuw hebben uitgevonden. Bijna elke maand verschijnen er documentaireseries die de moeite waard zijn om volgen. In mei zijn er dat twee.

  De eerste gaat over een van Amerika’s meest bekende moordenaars 'Son Of Sam'. In The Sons Of Sam: A Descent Into Darkness volgen we het onderzoek van journalist en auteur Maury Terry die ervan overtuigd was dat Sam Berkowitz niet alleen handelde. De man spendeerde tientallen jaren om te bewijzen dat het donkere web dat de moorden omhulde dieper was dan iemand kon vermoeden. Zag Terry spoken of waren er inderdaad nog ‘zonen’ van Sam die vrij rondliepen…

  The Sons Of Sam: A Descent Into Darkness is vanaf 5 mei te zien op Netflix

  Kijk hier naar de trailer
  Het gebruik van zware pijnstillers (opioïden) is een groot en actueel probleem in de VS. Niet alleen mogen we binnenkort de miniserie Dopesick verwachten, in mei pakt HBO ook uit met The Crime Of The Century, een tweedelige documentaire reeks van Oscarwinnaar Alex Gibney (zie foto) (The Armstrong Lie, Taxi To The Dark Side, Enron: The Smartest Guys In The Room). De documentaire laat zien hoe grote farmaceutische firma’s pijnstillers opdringen aan dokters en hen aanmoedigen om voorschriften uit te schrijven zodat patiënten verslaafd worden aan de pillen en er uiteindelijk aan sterven.

  The Crime Of The Century gaat op 10 mei in Amerika in première op HBO.

  Kijk hier naar de trailer

 • Naar het overzicht van nieuwsitems