1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Twee nieuwe Franse series op komst

  Twee nieuwe Franse series op komst

  Datum: 8/08/2019

  Eind augustus zendt France 2 de politieserie A L’Intérieur uit. Een serie die zich afspeelt in een psychiatrische kliniek en die geregisseerd werd door de Belg Vincent Lannoo. De hoofdrol wordt gespeeld door Noémie Schmidt die eerder te zien was in La Trêve en Versailles. Zij is Angèle Maury, een jonge politie-inspecteur die voor haar eerste opdracht de moord op een vrouw moet onderzoeken. De avond voordat ze vrijkwam, wordt ze met het hart uitgerukt dood aangetroffen.

  Haar tegenspelers zijn Béatrice Dalle (37° Le Matin), Émilie Dequenne (Rosetta, The Missing, A Perdre La Raison) en veteranen Hippolyte Girardot en Mylène Demongeot.

  De serie won dit jaar in Luchon de prijs voor ‘beste miniserie’ en de prijs van het publiek.

  Kijk hier naar een making of


  Een andere serie die eveneens in première gaat eind augustus is Le Temps Est Assassin, een familiale thriller die zich afpeelt op Corsica. De serie volgt Clotilde, de enige overlevende van een tragisch ongeval in Corsica waarbij ze op 16-jarige leeftijd haar broer en beide ouders verloor. 27 jaar later keert Clotilde samen met haar echtgenoot Franck terug naar de plaats waar het allemaal gebeurde. Van zodra ze arriveert gebeuren er allerlei vreemde dingen. Op de camping waar ze haar laatste avond doorbracht, vindt ze bvb. een brief van… haar moeder. Levend of niet?

  Le Temps Est Assassin, is de bewerking van de bestseller van Michel Bussi, met hoofdrollen voor Mathilde Seigner (Sam, Harry, Un Ami Qui Vous Veut Du Bien) en Fred Testot, Caterina Murino, Grégory Fitoussi en Thierry Godard.

  Kijk hier naar de trailer


 • Naar het overzicht van nieuwsitems