1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Twee nieuwe true-crime series in december

  Twee nieuwe true-crime series in december

  Datum: 26/11/2018

  In december pakt Netflix uit met twee nieuwe true-crime series. Hun vorige series in dit genre, Making A Murderer en The Staircase, zorgden voor exclusieve content die voorheen nergens te zien was en bleken bovendien erg succesvol te zijn.

  In december is het de beurt aan The Innocent Man, een zesdelige serie die zich focust op twee moorden die plaatsgrepen in een klein stadje in Oklahoma in de jaren ’80. De serie die gebaseerd is op het eerste non-fictie boek van misdaadauteur John Grisham (The Pelican Brief, The Rainmaker, The Client, The Chamber, The Firm e.v.a.)., omvat interviews met journalisten, advocaten, vrienden, de families van de slachtoffers en Grisham zelf. Ook werden er archiefbeelden gebruikt.

  Naast The Innocent Man pakt Netflix ook nog uit met een andere true-crime serie. Murder Mountain, van de producent van Oscarwinnaar Man On Wire, onderzoekt een reeks moorden die plaatsvonden in Humboldt County, Californië. Gedurende de laatste jaren verdwenen er meer mensen dan in gelijk welk ander deel van Californië. De serie legt de focus op de verdwijning van de 29-jarige Garret Rodriguez in 2013. Murder Mountain toont zowel de legale als illegale marihuana boerderijen – marihuana is de dominerende industrie in Humboldt County – en de kwekers en dealers die aan deze industrie verbonden zijn.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems