1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 8/02/2018

  Grace And Frankie blijft het uitstekend doen voor Netflix. De serie groeide geleidelijk aan uit tot een publiekslieveling wat resulteerde in de verlenging met een vijfde seizoen. Het vierde seizoen loopt momenteel op Netflix.

  A Series of Unfortunate Events komt na het derde seizoen aan zijn einde. De serie was gebaseerd op de boeken van Daniel Handler. Het eerste seizoen volgde de eerste vier boeken, de andere negen waren gespreid over het tweede en derde seizoen. De serie bleef – op een paar nieuwe personages en songs na – de boeken trouw zodat het logisch is dat er een punt wordt gezet na het derde seizoen, hoe populair de serie ook moge zijn. Seizoen 2 is vanaf 30 maart te zien op Netflix.

  The Chi, de serie bedacht en geproduceerd door Lena Waithe (Master Of None), krijgt een tweede seizoen. Dat was te verwachten want The Chi startte uitstekend en kreeg veel positieve recensies. De serie die te zien is op Showtime en die gemiddeld 4 miljoen kijkers trekt, speelt zich af in Chicago en focust zich op een groep kinderen die bij toeval een band krijgen met elkaar.

  Het verrassend succesvolle One Day At A Time wordt door Netflix verlengd met een derde seizoen. De serie, die een remake is van de gelijknamige serie uit 1975, volgt drie generaties van een Cubaans-Amerikaanse familie die allemaal in hetzelfde huis leven.

  Nog meer Netflix-nieuws. De streamingsite kondigde ook aan dat Suburra terugkeert voor een tweede seizoen. De serie gaat over de strijd om een groot stuk grond gelegen in het kuststadje Ostia, een strijd die ontaardt in een dodelijk gevecht tussen de georganiseerde misdaad, corrupte politici en het Vaticaan.

  Suits krijgt een achtste seizoen, maar neemt aan het einde van seizoen 7 (in een twee uur durende finale op 25 april) afscheid van Patrick J. Adams en Meghan Markle, twee van de originele castleden. In die aflevering voltrekt zich ook het langverwachte huwelijk tussen Mike Ross (Adams) en Rachel Zane (Markle), slechts een paar weken voor het echte huwelijk van Markle met Prins Harry.

  Net nu de serie door Netflix werd opgepikt, valt het doek over Damnation, de westernserie die zich afspeelt in de jaren ’30. De serie vertelt het verhaal van een man die zich uitgeeft als priester in de hoop de lokale bevolking te kunnen opzetten tegen de rijke industriëlen en de overheid. De serie startte in de VS weinig hoopvol en verloor gaandeweg meer en meer kijkers.

  Ondanks de heel slechte kritieken wordt het lot van de Tanner-Fuller familie met nog een seizoen verlengd. Dat betekent dus dat Fuller House, de spin-off van Full House, een vierde seizoen krijgt.

  Het succesvolle Death in Paradise wordt door de BBC verlengd met een achtste seizoen. Het zevende seizoen ging begin januari van start met meer dan 8 miljoen kijkers. Daarmee bevestigt Death In Paradise zijn reputatie als een van de meest bekeken drama’s op de BBC. De misdaadserie dankt zijn succes vooral aan het zonovergoten Guadeloupe, het Frans-Caribische eiland waar de serie wordt opgenomen.

  Andrew Dice is bij ons nauwelijks bekend. Maar in de VS is de vuil gebekte stand-up comedian zeer populair. Neemt niet weg dat zijn semi-biografische serie Dice al na twee seizoenen afgevoerd wordt wegens te lage kijkcijfers.

  Twee maanden nadat Netflix het tweede seizoen van Lady Dynamite online had gezet, besloot de streaming service ermee te stoppen. Lady Dynamite was een vrouw-gedreven serie die geïnspireerd was door het leven van actrice/komiek Maria Bamford.

  Omdat ze meer ruimte willen maken voor series die mikken op een groter publiek, heeft Amazon de series I Love Dick en Jean-Claude Van Johnson stopgezet na één seizoen. I Love Dick was voor Jill Soloway de opvolger van Transparent. De eigenzinnige serie over een koppel waarvan zowel de man als de vrouw vallen voor een professor, was wellicht te kunstzinnig voor eigen goed, dit ondanks de aanwezigheid van acteurs als Kathryn Hahn, Griffin Dunne en Kevin Bacon. Jean-Claude Van Johnson was dan weer een satirische serie die draaide rond de gepensioneerde acteur en martial arts-legende Jean-Claude Van Damme. Wat bijna niemand weet is dat Van Damme onder de naam ‘Johnson’ ook een van de meest beruchte huurmoordenaars is. Een ontmoeting met een oude geliefde zorgt ervoor dat hij nog eens het beste in zichzelf mag boven halen.

  Na amper twee afleveringen heeft Fox het drama 9-1-1 verlengd met een tweede seizoen. De serie van o.a. Ryan Murphy opende met een recordaantal kijkers. Met meer dan 15 miljoen verbrak de serie het record voor de beste première dat sinds 2015 op naam stond van Empire. De serie verkent de stresserende situaties waaraan politie, brandweermannen en operators in een noodcentrale onderworpen worden. In de hoofdrollen herkennen we Angela Bassett, Peter Krause en Connie Britton.

  Precies nu Ellen Pompeo een nieuw tweejarig contract heeft afgesloten met ABC, wordt de serie Grey’s Anamtomy verlengd met een 15de en 16de seizoen. Met haar nieuwe contract – goed voor meer dan $20 miljoen per jaar – is Pompeo de bestbetaalde tv-actrice in een prime time drama.

  Amazon heeft in alle stilte Tom Clancy’s Jack Ryan verlengd met een tweede seizoen. De serie gaat over CIA analist Jack Ryan die betrokken raakt in de dodelijk kat-en muisspel wanneer hij verdachte baktransfers op het spoor komt. Jack Ryan wordt vertolkt door John Krasinski (The Office).

  Hoewel er vernieuwde interesse was, wordt Good Girls Revolt, de Amazon-serie over gendergelijkheid en seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer, definitief afgevoerd. Het eerste – en enige – seizoen speelde zich af in 1969 en volgde een groep jonge vrouwelijke onderzoekers die werkten voor News Of The Week.

  Weemoedt, de serie van en met Thijs Römer (De Nieuwe Buren, Moordvrouw) die te zien was op Videoland en RTL 5, wordt na één seizoen afgevoerd wegens zwaar tegenvallende cijfers. Volgens Römer waren de kijkersaantallen op Videoland best goed, maar is het de lineaire kijkdichtheid die hem de das heeft omgedaan. Weemoedt was gebaseerd op het gelijknamige boek van Römer dat ook al een flop was.

  Vier jaar na de laatste aflevering krijgt de ITV-serie The Bletchley Circle een verlenging. Het nieuwe seizoen dat The Bletchley Circle: San Francisco zal heten, zal gemaakt worden voor de Amerikaanse streaming service BritBox. In het nieuwe seizoen hernemen Rachael Stirling (Millie) en Julie Graham (Jena) hun rollen. Zij reizen af naar San Francisco om twee Amerikaanse collega-codebrekers te helpen met het oplossen van nieuwe moordzaken. Het verhaal speelt zich vier jaar later af, in 1956. Het nieuwe seizoen zal nog dit jaar in de VS te zien zijn via BritBox en in het VK via ITV.

  Chance, waarvan het tweede seizoen bij ons nog steeds te zien is op FOX, stopt na twee seizoenen. Hulu heeft beslist om geen derde seizoen meer te maken. Chance brak kijkcijfergewijs geen potten, dus logisch dat de serie afgevoerd werd. In deze serie speelde Hugh Laurie (Dr. House) de rol van forensisch neuropsychiater Eldon Chance die verwikkeld raakt in een gewelddadige en gevaarlijke wereld van foute identiteiten, politiecorruptie en mentale gezondheid.

  Clique, de uitstekende donkere thrillerserie van de BBC, krijgt een tweede seizoen en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. In het tweede seizoen trekt hoofdpersonage Holly de aandacht van een hechte groep jongens die betrokken raakt bij een groot schandaal dat plaatsvond op de campus van de universiteit. Holly krijgt het moeilijk als ze moet kiezen vóór of tegen de jongens want er is duidelijk wat meer aan de hand dan een schandaal. De opnames van de nieuwe serie zullen plaatsvinden in Edinburgh in de lente van dit jaar.

  Omdat Gillian Anderson beslist heeft niet langer meer deel uit te maken van de cast van The X-Files, is er besloten een punt te zetten achter de populaire serie. Dat betekent meteen dat het elfde seizoen dat nu in de VS te zien is, meteen ook het laatste is dat er ooit zal uitkomen. Bedenker Chris Carter verduidelijkt: “Voor mij was de serie Mulder & Scully. Het idee om een serie te maken zonder Scully zou bij mij nooit opkomen.”

  She’s Gotta Have It, Spike Lee’s eerste uitstap naar televisie, is een serie die het midden houdt tussen drama en comedy. Ze vertelt ons over het leven van Nola Darling, een vrijgevochten jonge vrouw die haar tijd probeert te verdelen tussen haar vrienden, haar job en haar minnaars. De serie die door Lee zelf werd geregisseerd, kreeg positieve reviews en ademt dezelfde sfeer uit als zijn doorbraakfilm. Wellicht daarom dat er een tweede seizoen komt. Dat bericht werd door Spike Lee en hoofdrolspeelster DeWanda Wise bevestigd in een Instagram video

  Volgens RenewCancelTV zou de BBC niet meer verder gaan met Doctor Foster, de populaire serie waarvan het tweede seizoen bij ons net op dvd is verschenen. Hoewel dit bericht nergens anders bevestigd werd, kan dit kloppen want tijdens de Graham Norton Show van 31 december laatsleden, vertelde hoofdrolspeelster Suranne Jones dat er momenteel geen plannen meer zijn. Haar agenda voor volgend jaar staat vol geboekt terwijl ook de andere castleden druk bezig zijn.

  Diezelfde bron geeft ook aan dat Riverdale, de mysterieuze tienerserie waarvan momenteel het tweede seizoen te zien is op Netflix, verlengd wordt met een derde seizoen.

  White Famous, de serie die gebaseerd was op de persoonlijke ervaringen van Jamie Foxx in de filmbusiness, wordt door Showtime al na één seizoen stopgezet. De serie, die geschreven werd door Californication-bedenker Tom Kapinos, ging op 15 oktober in première met in de hoofdrol Jay Pharoah en Jamie Foxx in een gastrol. Foxx was ook een van de uitvoerende producenten van de serie. Showtime gaf geen uitleg voor de stopzetting.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems