1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 3/10/2019

  GLOW, de serie over de vrouwelijke worstelaars met Alison Brie en Betty Gilpin in de hoofdrollen, wordt verlengd met een vierde seizoen, maar dat zal dan ook meteen het laatste zijn. De aankondiging kwam er via twitter

  Thicker Than Water (Tjockare Än Vatten) krijgt een derde seizoen, maar dat zal in tegenstelling tot de eerste twee, in Zweden enkel te zien zijn op Viaplay. Het derde seizoen speelt zich andermaal af in Åland, drie jaar nadat het hotel afbrandde. De twee broers willen samen met hun zus het hotel opnieuw opbouwen om het dan te verkopen. Maar het duurt niet lang vooraleer er weer conflicten ontstaan…

  De comedyserie The Righteous Gemstones, momenteel te volgen op Telenet, werd door HBO verlengd met een tweede seizoen. De serie gaat over een wereldberoemde familie van ‘foute’ televangelisten. Voor bedenker, acteur en uitvoerend producent is dit na Eastbound & Down en Vice Principals de derde HBO-serie die verlengd wordt.

  Father Brown en Shakespeare & Hathaway – Private Investigators, twee populaire ‘daytime’ series op BBC One die ook bij ons te volgen zijn, worden allebei verlengd met twee seizoenen. Voor Father Brown betekent dat een achtste en negende seizoen, voor Shakespeare & Hathaway, een derde en vierde seizoen. Elk seizoen zal in beide gevallen tien afleveringen tellen. Het zevende seizoen van Father Brown was goed voor een gemiddelde van 1,8 miljoen kijkers met een marktaandeel van 26%. Het tweede seizoen van Shakespeare scoorde 1,3 miljoen kijkers met een marktaandeel van 22%.

  Nog voor het eerste seizoen van start is gegaan, krijgt de Zweedse serie Älska Mig (Love Me) van en met Josephine Bornebusch (Solsidan, Welcome To Sweden), een verlenging met een tweede seizoen van andermaal zes afleveringen. De serie volgt drie generaties uit Stockholm en hun ervaringen met vriendschap, rouw en romantiek. Bornebush is het centrale personage, een succesvolle dokteres wiens liefdesleven herop flakkert wanneer ze een zekere Peter ontmoet.

  Bastards, de achtdelige serie met Richard Gere in een van de de hoofdrollen en gebaseerd op de Israëlische serie Nevelot, wordt helaas afgevoerd door Apple TV+. Het verhaal ging over twee Vietnamveteranen die opnieuw naar de wapens grijpen wanneer de vrouw die ze allebei beminden 50 jaar geleden, wordt overreden door een auto. Voor Apple TV+ een stevige uppercut, want de nieuwe streamingservice kreeg bij het binnenhalen van de serie af te rekenen met heel wat concurrentie, eens bekend werd dat Richard Gere de hoofdrol zou spelen.

  Grace And Frankie, de komische serie met Jane Fonda en Lily Tomlin als twee vrouwen op leeftijd die gedwongen worden samen te gaan wonen wanneer hun partners bekennen dat ze gay zijn en bij elkaar intrekken, wordt verlengd met een zevende en laatste seizoen. Meteen wordt Grace And Frankie met een totaal van 94 afleveringen de langstlopende serie op Netflix. Het zesde seizoen start in januari, het laatste wellicht in 2021. Dit seizoen zal uitzonderlijk 16 afleveringen tellen.

  De Braziliaanse scienceficionserie 3% krijgt nog een vierde seizoen, maar dat zal meteen ook het laatste zijn. De serie gaat over een kleine groep mensen die zich mag aansluiten bij een bevoorrechte samenleving nadat ze een zware competitie hebben doorlopen.

  De historische avonturenserie Frontier met Jason Mamoa in de hoofdrol, zou volgens de laatste berichten niet meer terugkeren voor een vierde seizoen. Dat bevestigde actrice Jessica Matten in een podcast. Netflix heeft echter nog niets officieel bevestigd.

  De Spaanse serie Elite, waarvan het tweede seizoen te zien is op Netflix vanaf 6 september, wordt verlengd met een derde seizoen. Dat werd bevestigd op de persconferentie die plaatsvond in Madrid n.a.v. de première van het tweede seizoen. In het tweede seizoen zien we heel wat nieuwe personages, logisch want er begint immers een nieuw schooljaar. In tegenstelling tot het eerste seizoen werd de focus verlegd van een moord naar een verdwijning.

  Advokaten (The Lawyer), de Zweedse serie van Hans Rosenfelt, de bedenker en scenarist van series als Bron (The Bridge) en Marcella, over de veelbelovende advocaat Frank Nordling die de waarheid ontdekt achter de dood van zijn adoptieouders, wordt verlengd met een tweede seizoen. De opnames zijn reeds gestart, uitzending is voorzien volgend jaar.
 • Naar het overzicht van nieuwsitems