1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 4/04/2020


  De Nederlandse serie Mocro Maffia over drie vrienden die opklimmen op de lader van de drugsmisdaad, doet het zeer goed. Het tweede seizoen dat sinds 20 maart online staat bij Videoland, de streamingsite van RTL, heeft blijkbaar nog meer losgemaakt bij de kijkers dan het eerste. De vraag naar een derde seizoen was dan ook erg groot. Het nieuws is nu ook officieel: RTL heeft een derde seizoen van Mocro Maffia besteld. Wanneer het derde seizoen bij Videoland te zien is wordt later bekendgemaakt.

  De vampierenserie V Wars en October Faction, de serie over monsterjagers Fred en Deloris, worden door Netflix na één seizoen stopgezet. Een exacte reden voor de stopzetting werd niet gegeven.

  Het bovennatuurlijke coming of age drama Locke And Key werd door Netflix verlengd met een tweede seizoen. Nu ze ‘keeper of the keys’ zijn staan Locke en Key voor heel wat nieuwe uitdagingen. Een van de showrunners is Carlton Cuse, de scenarist van o.a. Bates Motel, Lost en The Strain.

  Netflix heeft z’n controversiële serie Messiah stopgezet na één seizoen. Omdat de serie opgenomen werd op verschillende internationale locaties, was er gezien de huidige situatie weinig vertrouwen om een tweede seizoen te produceren. De serie volgde CIA-officier Eva Geller (Michelle Monaghan) die informatie had ingewonnen over een man die de internationale aandacht trok door zijn publieke optredens. Hij creëerde heel wat volgers, verrichte mirakels en trok de aandacht van alle media.

  Hoewel er korte tijd geleden nog wel plannen waren voor een derde seizoen van De Luizenmoeder, heeft VTM beslist er meteen de stekker uit te trekken. Voor VTM was de fikse daling van de kijkcijfers tijdens het tweede seizoen niet de reden om de serie niet meer te verlengen. “De Luizenmoeder was zelfs een van de toppers van ons voorjaar, maar aangezien er in Nederland geen derde seizoen wordt gemaakt, waren er sowieso geen scenario's meer voorhanden”, aldus VTM.

  A Very English Scandal krijgt een tweede seizoen. De bekende Britse scenariste Sarah Phelps van onder meer The ABC Murders en The Pale Horse, zal het script schrijven. Het tweede seizoen dat drie afleveringen zal tellen, gaat over een nieuw schandaal dat het Britse establishment in zijn greep hield. Het hoofdpersonage is Margaret Campbell, de gravin van Argyll die de bijnaam ‘The Dirty Duchess’ kreeg toen haar toenmalige (tweede) echtgenoot van wie ze gescheiden was, foto’s publiceerde waarop Campbell te zien was toen ze een onbekende man een blowjob gaf.

  Netflix heeft zijn visueel verbluffende sf-serie Lost In Space verlengd met een derde en laatste seizoen. De serie volgt de familie Robinson die samen met een handvol kolonisten op weg is naar het Alpha Centauri-stersysteem wanneer de Aarde niet langer bewoonbaar is. In het derde seizoen gaan de ouders op zoek naar hun kinderen nadat ze van elkaar gescheiden werden. De serie is een vorm van remake van de gelijknamige reeks uit 1960.

  YouTube heeft zijn serie Impulse na twee seizoenen stopgezet. De reeks ging over Henry, een rebellerend meisje van 16, dat erachter kwam dat ze over de gave van teleportatie beschikt.
  De stopzetting is mede het gevolg van de verandering in content die YouTube beoogt. I.p.v. te concurreren met Netflix of Amazon wil de site meer zijn focus gaan leggen op reality, opvoedkundige programma’s en artiest-gefocuste documentaires.

  Flikken Maastricht, waarvan het veertiende seizoen momenteel te zien is op NPO3, wordt verlengd met een vijftiende seizoen. De politieserie, die geïnspireerd werd door de Vlaamse serie Flikken, volgt agenten Eva van Dongen (Schijf) en Floris Wolfs (Victor Reinier), die samen met hun collega's te maken krijgen met chantage, moord en doodslag, verdwijningen en drugszaken. De serie kreeg eveneens een spin-off met Flikken Rotterdam.

  Het door de pers gekraakte Truth Be Told krijgt van Apple TV+ een tweede seizoen. Octavia Spencer kruipt opnieuw in de huid van Poppy Parnell, een podcaster die in het eerste seizoen een zaak liet heropenen die van haar een nationale sensatie maakte. Het nieuwe seizoen zal zich focussen op een nieuwe zaak.

  De sciencefiction serie The Rook keert niet terug voor een tweede seizoen. Het verhaal volgde een zekere Myfanwy Thomas, een jonge vrouw die wakker werd naast de Millennium Bridge in Londen en totaal niet besefte wat haar was overkomen. Zij kwam er al vlug achter dat ze lid was van een ultra geheime dienst die werkt met mensen met bovennatuurlijke gaven. De hoofdrollen werden gespeeld door Emma Greenwell, Olivia Munn en Joely Richardson.

  Netflix bevestigde dat Ragnarok terugkeert voor een tweede seizoen. Voor wie het einde zag van het eerste seizoen is dat geen verrassing. De serie speelt zich af in het denkbeeldige Noorse stadje Edda dat geteisterd wordt door industriële pollutie en klimatologische veranderingen, allemaal veroorzaakt door de talrijke fabrieken die toebehoren aan de stinkend rijke familie Jutul. Hoewel zij zich uitgeven voor een normale familie, zijn het in feite – volgens de Noordse mythologie – reuzen (Jötunn) met geweldige kracht en van enorme afmetingen die vaak ruzie hebben met de goden. Maar wanneer de tiener Magne in het stadje arriveert gaan de poppen voorgoed aan het dansen want Magne is de lichamelijke verpersoonlijking van niemand minder dan de god Thor…

 • Naar het overzicht van nieuwsitems