1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 4/07/2020


  Ozark is een serie waarvan de populariteit groeit per seizoen. Afgelopen week kwam het nieuws dat de serie verlengd wordt met een vierde seizoen, maar dat zal dan ook meteen het laatste zijn. Hoewel, het vierde seizoen zal bestaan uit veertien afleveringen en wordt opgesplitst in twee seizoenen van 7 afleveringen. Dus goed én slecht nieuws in één keer. De serie volgt de familie Byrde uit Chicago die in een Ozarks een criminele organisatie op poten heeft gezet. De vertrouwde crew en cast (Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner, Sofia Hublitz, Skylar Gaertner, Charlie Tahan en Lisa Emery) keren terug voor een seizoen dat gebrandmerkt staat als “een superlang seizoen met supergrote problemen voor de Byrdes.” Wanneer we het vervolg zullen kunnen zien is nog niet bekend.

  Michael Douglas en Alan Arkin keren nog eens voor een derde én laatste keer terug met The Kominsky Method, de komische serie rond acting coach Sandy Kominsky en zijn agent Norman Newlander. En vermits dit het laatste seizoen wordt, verwacht je maar aan een serieuze lach én een vochtig tranendal.

  The Great, de uitstekende vlijmscherpe serie over Katherina de Grote, de langste regerende vrouwelijke heerser in Rusland, kreeg voortreffelijke recensies en een positieve respons van de kijker. Niet verwonderlijk dus dat er een tweede seizoen komt. De serie werd bedacht door de scenarist van The Favourite. Elle Fanning herneemt haar rol.

  Never Have I Ever, de Netflix-serie die op een komische manier de high school-ervaringen vertelt van Devi Vishwakumar, een eerste generatie Indisch-Amerikaans meisje, wordt, na de positieve recensies, verlengd met een tweede seizoen.

  De Belgische thriller Into The Night krijgt een tweede seizoen van Netflix. In deze serie highjackt een wanhopige passagier een nachtvlucht omdat hij als enige weet dat de zon alle leven op aarde heeft verwoest. Hij dwingt de piloot door te vliegen naar IJsland. Kijk hier naar de aankondiging van seizoen 2.

  Een van onze all time favourites Curb Your Enthousiasm van en met Larry David krijgt een elfde seizoen. Hoewel hijzelf liever had gehad dat HBO de serie cancelde, is hij volop aan het schrijven aan het nieuwe seizoen. Naast Larry David zien we ook nog Susie Essman, Jeff Garlin, Cheryl Hines, Richard Lewis, J.B. Smoove en Ted Danson.

  Het is officieel: Lucifer krijgt van Netflix nog een zesde seizoen, maar dat zal dan meteen ook het laatste zijn. Netflix pikte de serie na het derde seizoen op en verlengde ze met een vierde seizoen. Maar de reacties waren zo positief dat er ook nog een vijfde seizoen kwam. Het zesde seizoen liet op zich wachten omdat de onderhandelingen met hoofdrolspeler Tom Ellis niet echt opschoten. Ondertussen lijkt alles opgelost en komt er dus ook nog een zesde seizoen, maar dat zal dan de ‘FINAL final season’ zijn.

  Het uitstekend ontvangen skaterdrama Betty heeft van HBO een tweede seizoen gekregen. Het nieuws komt er net nu het eerste seizoen is afgelopen. De serie volgt een groep jonge vrouwen het probeert waar te maken in de door mannen gedomineerde wereld van het skateboarden. De reeks, die overigens gemonteerd werd door ‘onze’ Nico Leunen, is gebaseerd op de langspeelfilm Skate Kitchen van Crystal Moselle, die ook de serie regisseert.

  Valeria, de Spaanse Netflix-serie met Diana Gomez (de echtgenote van Berlin in La Casa De Papel) wordt verlengd met een tweede seizoen. Gomez speelt een schrijfster die problemen heeft in haar carrière en huwelijk, maar steun vindt bij haar vriendinnen.

  De Zuid-Afrikaanse serie Blood & Water wordt eveneens verlengd met een tweede seizoen. In dit tienerdrama gaat de 16-jarige Puleng Khumalo op school op zoek naar haar verdwenen zus.

  Ook Snowpiercer krijgt een tweede seizoen. Het drama dat geïnspireerd is door de gelijknamige film van Bong Joon Ho (Parasite), volgt een voortrazende trein met aan boord de mensen die de Apocalyps overleefden.

  Alex Rider, de geslaagde James Bond-serie voor jongeren, gebaseerd op de bestsellers van Anthony Horowitz, krijgt naar alle waarschijnlijkheid een tweede seizoen. Vraag is hoe succesvol Sony Television die het eerste seizoen volledig zelf financierde, erin slaagt om een partner te vinden. De serie is vanaf 4 juni te zien op Amazon Prime Video.

  The Sinner, de spannende serie waarvan alleen het eerste seizoen bij ons te zien was, wordt inmiddels verlengd met een vierde seizoen. In de reeks, die het beste omschreven kan worden als een ‘whydunnit’, zien we Bill Pullman als Detective Harry Ambrose. Het eerste seizoen was in 2017 de best bekeken kabelserie.

  Manifest, de serie die bij ons momenteel te volgen is via VIER, werd door NBC verlengd met een derde seizoen. In de serie ervaren de passagiers van Vlucht 828 dat de wereld vijf en een half jaar is verouderd. Vrienden, familieleden en collega’s hebben de hoop opgegeven om hen leven terug te zien. De serie scoorde uitstekend bij ‘uitgesteld kijken’. • Naar het overzicht van nieuwsitems