1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verlengd of stopgezet?

    Verlengd of stopgezet?

    Datum: 30/07/2020

    De Franse serie Rivières Pourpres (The Crimson Rivers) krijgt een derde seizoen. De serie, die bij ons te zien is op France 2, focust zich op een ouderwetse detective, Pierre Niemans, en zijn voormalig beste studente, Camille Delaunay. Samen lossen ze complexe moordzaken op die getuigen van een ongekende brutaliteit. In de rolverdeling zien we Olivier Marchal, Erika Sainte, Lizzie Brocheré, Wallerand Denormandie, Salomé Richard en… onze landgenoot Victor Polster (Girl). De opnames zijn gestart vanaf 21 juli.

    Most Dangerous Game, de actiethriller met Liam Hemsworth en Christoph Waltz, die enkel te zien is op Quibi, krijgt een tweede seizoen. Waltz keert terug als Miles Seller, de organisator van een dodelijk spelletje waarin jacht gemaakt wordt op een menselijke prooi. Hemsworth wordt vervangen door een nieuwe ‘runner’. Het nieuwe seizoen speelt zich af in New York.

    Briarpatch, de serie die bij ons te zien is op Telenet, wordt na één seizoen gecanceld. In het eerste seizoen van deze anthologieserie, ging detective Allegra Dill (Rosario Dawson) in haar geboortestad in Texas op zoek naar de moordenaar van haar zus. Ondanks de goede kritieken bleven de kijkers achterwege…

    Een paar maanden na de start van het tweede seizoen, komt nu het nieuws dat de zwarte komedie Dead To Me, verlengd wordt met een derde én laatste seizoen. De serie, die goed ontvangen werd door de pers, gaat over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee vrouwen die allebei hun man hebben verloren. De ene was het slachtoffer van een vluchtmisdrijf, de andere werd neergeschoten. De hoofdrollen worden gespeeld door Christina Applegate en Linda Cardellini.

    De Britse serie Grantchester over een dominee die voor speurneus speelt, keert terug voor een zesde seizoen. De opnames gaan door in september. De reeks speelt zich af in het door vele misdaden geteisterde Engels dorpje Grantchester.

    De uitstekende Schotse serie Guilt (een beetje te vergelijken met Fargo) krijgt een tweede seizoen en daar zijn we best gelukkig mee. De serie gaat over twee broers die na een nachtje stappen toevallig een oude man aanrijden. Ze proberen hun sporen uit te wissen en lijken ermee weg te komen. De opnames van het nieuwe vierdelige seizoen zouden later dit jaar plaatsvinden, afhankelijk van de maatregelen rond het coronavirus.

    Hoewel het tweede seizoen nog maar pas van start ging, komt de melding dat Hanna verlengd wordt met een derde seizoen. De serie volgt de overlevingstocht van een jonge vrouw die achtervolgd wordt door een geheimzinnig gouvernement. De hoofdrol wordt vertolkt door Esmé Creed-Miles. David Farr, die meeschreef aan het scenario van de film uit 2011 waarop de serie is gebaseerd, blijft aan boord als scenarist en producent.

    HBO gaat niet verder met de serie Run. Dat betekent dat er al na het eerste seizoen een punt gezet wordt achter de serie die mede geproduceerd werd door Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Killing Eve). Run draaide rond Ruby die op een dag besluit het pact dat ze gesloten had met haar eerste lief ten uitvoer te brengen. De serie die kon rekenen op een goede ontvangst, eindigde met een cliffhanger. Het was dus absoluut niet de bedoeling om te stoppen. Helaas voor de makers en de kijker, besliste HBO er na heel wat discussies, anders over.

    Kidding, de serie van Michel Gondry (Eternal Sunshine Of The Spotless Mind) met Jim Carrey in de hoofdrol, wordt na twee seizoenen opgedoekt. De serie ging over een televisiester, de vriend van alle kinderen, die zowel privé als professioneel met heel wat problemen zit.

    De tienerserie Outer Banks krijgt een tweede seizoen. De serie volgt het leven van een groep werkende tieners en hun strijd tegen de rijke tieners die eveneens op het eiland leven. In het eerste seizoen ging de groep op zoek naar de vermiste vader van de leider van de bende en was er ook een schattenjacht naar $400 miljoen goud.

    De detectiveserie Perry Mason, die bij ons te zien is via Telenet, krijgt van HBO een tweede seizoen. De serie opende zeer sterk met 1,7 miljoen kijkers waarmee het Watchmen (1,5 miljoen) en The Outsider (1,2 miljoen) achter zich liet. De serie speelt zich af in het Los Angeles van de jaren ’30 en volgt de sjofele detective Perry Mason.

    De uitstekende komedie Ramy, die bij ons helaas niet te zien is, krijgt een verdiend tweede seizoen. De serie volgt een jongeman die verdeeld is tussen zijn godsdienstige gemeenschap en een maatschappij die aan alles zwaar twijfelt. In het tweede seizoen, waarin Mahershala Ali (True Detective) een belangrijke rol speelt, heeft Ramy een nieuwe Moslimgemeenschap ontdekt die hem een beter houvast in het leven kan geven.

    Een andere serie die ook verlengd wordt, al voor de vijfde keer, is Better Things, de komedie waarin een alleenstaande (acterende) moeder voor de opvoeding van haar drie dochters én haar moeder moet zorgen. De serie is bij ons te zien op BBC Two en Q2. Het vijfde seizoen wordt in de VS volgend jaar verwacht.

    In september start het tweede seizoen van The Boys, de ultra gewelddadige serie waarin een groep outlaws het opneemt tegen een handvol superhelden die hun powers misbruiken. Voor de fans was er op Comic-Con@Home zeer goed nieuws, want Amazon meldde dat er nog een derde seizoen komt. 

    The Chilling Adventures Of Sabrina, de serie rond tienerheks Sabrina Spellman, keert later dit jaar nog één keer terug. Het vierde seizoen zal dus meteen ook het laatste zijn. De hoofdrol wordt gespeeld door Kiernan Shipka (Mad Men).

    Een paar maanden na de première van het vierde seizoen, komt het nieuws dat The Last Kingdom ook nog een vijfde seizoen krijgt. Net als de twee vorige seizoenen zal ook dit seizoen 10 afleveringen tellen. Het vijfde seizoen zal gebaseerd zijn op de boeken ‘The Warriors of the Storm’ en ‘The Flame Bearer’.

    De geplande serie rond de film Sexy Beast gaat niet door. Dat meldt Variety. De stopzetting kwam er om budgettaire redenen die te maken hebben met de fusie van Viacom met CBS. De serie – waarvan de scripts in een afrondende fase waren – zal aangeboden worden aan andere zenders.

    Vienna Blood, de miniserie waarin een leerling van Freud samen met een detective moorden oplost in Wenen, anno 1900, krijgt een tweede seizoen. De drie nieuwe afleveringen wordt volgende maand opgenomen met hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor seizoen 1. De première is voorzien voor volgend jaar.


















    The Chilling Adventures of Sabrina, de serie rond tienerheks Sabrina Spellman, keert later dit jaar nog één keer terug. Het vierde seizoen zal dus meteen ook het laatste zijn. De hoofdrol wordt gespeeld door Kiernan Shipka (Mad Men).

    Drie maanden na de première van het vierde seizoen, komt het nieuws dat The Last Kingdom ook nog een vijfde seizoen krijgt. Net als de twee vorige seizoenen zal ook dit seizoen 10 afleveringen tellen. Het vijfde seizoen zal gebaseerd zijn op de boeken ‘The Warriors of the Storm’ en ‘The Flame Bearer’.

    De geplande serie rond de film Sexy Beast gaat niet door. Dat meldt Variety. De stopzetting kwam er om budgettaire redenen die te maken hebben met de fusie van Viacom met CBS. De serie – waarvan de scripts in een afrondende fase waren – zal aangeboden worden aan andere zenders.

    Vienna Blood, de miniseries waarin een leerling van Freud samen met een detective moorden oplost in Wenen, anno 1900, krijgt een tweede seizoen. De drie nieuwe afleveringen wordt volgende maand opgenomen met hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor seizoen 1. De première is voorzien voor volgend jaar.

















  • Naar het overzicht van nieuwsitems