1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 24/08/2020

  De strijd tegen de Duivels die onze planeet onveilig maken, duurt nog een seizoen langer. Warrior Nun over een 19-jarige jonge vrouw die ontdekt dat ze lid is van een oude orde die haar de opdracht geeft de strijd aan te gaan met de Duivels, wordt immers verlengd met een tweede seizoen. Alba Baptista speelt de hoofdrol in deze serie die gebaseerd is op een Manga-serie.

  Apple heeft zijn net gestarte comedyserie Ted Lasso, nu al verlengd met een tweede seizoen. Jason Sudeikis speelt de rol van de voetbalcoach van een klein collegeteam, die plots - zonder enige ervaring - wordt ingehuurd door een professionele Engelse voetbalploeg in problemen. De serie viel in de smaak bij zowel de pers als het publiek.

  De Zweedse misdaadserie Morden i Sandhamn (The Sandhamn Murders) wordt verlengd met een achtste seizoen. De eerste drie seizoenen zijn bij ons verkrijgbaar op DVD en te zien op Netflix. In Zweden is deze week het zevende seizoen gestart met 770.000 kijkers. De hoofdrol in deze serie wordt gespeeld door Alexandra Rapaport (Heder, Springfloden, Gåsmamman). Zij krijgt in het nieuwe seizoen als tegenspeler Nicolai Cleve Broch (Beforeigners, Occupied) die de rol speelt van de temperamentvolle, maar charmante politie-inspecteur Alexander. De serie is gebaseerd op de populaire boeken van Viveca Sten.

  De Britse detectiveserie McDonald & Dodds, die bij ons te zien is op BBC First, krijgt een tweede seizoen. In tegenstelling tot het eerste seizoen dat twee afleveringen telde van 90 minuten, krijgt het tweede seizoen 3 afleveringen met andermaal een langspeelfilmduur. Het eerste seizoen werd bekeken door gemiddeld 6,4 miljoen Britse kijkers. De hoofdrollen worden vertolkt door BAFTA-winnaar Jason Watkins (The Crown) en Tala Gouveia (Cold Feet).

  Karppi (Deadwind), de Finse misdaadserie die draait rond detective Sofia Karppi, krijgt een derde seizoen. De opnames beginnen in september. Het eerste seizoen is te bekijken op Canvas, het tweede op Netflix. De hoofdrol wordt gespeeld door de knappe Pihla Viitala.

  Love, Victor, de spin-off van de bioscoopfilm Love, Simon krijgt een tweede seizoen. In het tweede seizoen zien we een rijpere Victor (gespeeld door Michael Cimino) die nog steeds op zoek is naar zijn seksuele identiteit en naar de aanvaarding door zijn high school-collega’s.

  Siren, de thrillerserie waarin onze landgenote Eline Powell de hoofdrol speelde van een kwaadaardige ‘zeemeermin’ die aan land op zoek gaat naar haar zus die gevangen werd door een visser, wordt na het derde seizoen dat in de VS afgelopen is, stopgezet. De serie deed het vooral goed in zijn eerste seizoen en is bij ons te zien op Telenet.

  High Fidelity, de serie die gebaseerd was op de gelijknamige film uit 2000 met John Cusack in de hoofdrol, wordt na één seizoen stopgezet. Zoë Kravitz speelde de rol van Cusack: een door muziek geobsedeerde eigenaar van een platenwinkel. Kravitz die de wens uitte dat er een tweede seizoen zou komen, is zwaar ontgoocheld dat de serie wordt stopgezet.

  De Amazon-serie Hunters, waarin een groep ‘Nazi-hunters’ jacht maakt op Nazi’s die in Amerika leven, krijgt een tweede seizoen. De Nazi’s zijn hooggeplaatste Duitsers die tussen de Amerikaanse bevolking leven en die de komst van het Vierde Rijk voorbereiden. Het eerste seizoen had o.a. Al Pacino, Logan Lerman, Jerrika Hinton, Josh Radnor, Kate Mulvany, Carol Kane, Saul Rubinek, Dylan Baker en Lena Olin in de rolverdeling. Wie het eerste seizoen bekeken heeft, zal zich wellicht de vraag stellen hoe het nu verder moet…

  P-Valley, de ophefmakende serie over de meisjes die werken in een stripclub, werd door Starz na amper drie afleveringen verlengd met een tweede seizoen. De serie, die bij ons nog niet te zien is, kreeg uitstekende reviews (100% op Rotten Tomatoes) en doet het qua kijkers ook zeer goed (een nieuw record voor meest bekeken première). Het aantal afleveringen wordt opgevoerd naar tien i.p.v. acht.

  Netflix heeft een derde seizoen besteld van How To Sell Drugs Online (Fast), hun meest bekeken Duitse serie. De serie over twee tieners die plots dealers worden op grote schaal is naar verluidt ook erg populair in Italië, Frankrijk en Brazilië. Het derde seizoen met alle zelfde hoofdrolspelers, wordt opgenomen in en rond Keulen.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems