1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 18/09/2020


  De Nederlandse Dertigers, een remake van de gelijknamige Belgische serie, wordt verlengd met een tweede seizoen. De serie scoort vooral goed online. Op NPO Start en NPO Plus werden de avonturen van een groep dertigers al door meer dan 5,3 miljoen mensen bekeken.

  De zombies houden het voor bekeken in… 2022! Na het elfde seizoen, dat uitgespreid wordt over 24 afleveringen (twaalf in 2021 en 12 in 2022) zet de zombiesaga er definitief een punt achter. Dat betekent echter niet dat de zombies definitief van het scherm verdwijnen. In 2023 staat er immers een spin-off gepland rond de personages Daryl (Norman Reedus) en Carol. (Melissa McBride). Verder is er ook nog een anthologie serie voorzien die Tales Of The Walking Dead zal heten. En uiteraard blijven ook Fear The Walking Dead en The Walking Dead: World Beyond voor de nodige huiveringwekkende toestanden zorgen. O ja, we zouden ook nog de drie films vergeten die gepland zijn rond het personage van Rock Grimes! M.a.w. ook het komende decennium zullen de ‘ondoden’ voor het nodige kabaal blijven zorgen.

  De Britse serie Ghosts is een sitcom waarin een jong koppel zijn intrek neemt in een oud landgoed dat onderdak biedt aan een groot aantal rusteloze geesten die daar eeuwen geleden hun intrek namen. Hun levens worden serieus verstoord wanneer het koppel besluit een familiehotel te maken van het landgoed. De serie krijgt een tweede seizoen dat wordt uitgezonden vanaf 21 september. Een van de bedenkers die ook participeert als acteur en produceert is Matthew Baynton uit The Wrong Mans.

  The Chi, de serie die je kan volgen op VTM2, wordt verlengd met een vierde seizoen. De serie is een coming of age-story van een aantal kids die leven in het zuiden van Chicago. Het derde seizoen eindigde in de VS op 23 augustus.

  De dramaserie die gebaseerd is op de kortfilm die Morgan Cooper maakte rond The Fresh Prince Of Bel-Air werd door streamingsite Peacock meteen vastgelegd voor twee seizoenen. Dat bevestigde Will Smith die uitvoerend producent is. De serie die Bel-Air zal heten, is een dramatische bewerking van de comedyserie uit 1990 waarin Smith de hoofdrol speelde. Deze serie heeft niets te maken met de Fresh Prince Of Bel-Air reunion special die HBO Max momenteel aan het opnemen is.

  Amazon heeft de epische vier uur durende miniserie rond Hernán Cortés, de legendarische veroveraar die het Aztekenrijk van Koning Montezuma II volledig vernietigde om het als Mexico vervolgens te annexeren bij Spanje, stopgezet. Cortés was niet alleen een veroveraar, maar ook een massamoordenaar die een van de grootste beschavingen volledig uitroeide. Opmerkelijk was dat deze serie gebaseerd was op een 50 jaar-oud script van niemand minder dan Dalton Trumbo. Steven Spielberg zou produceren terwijl Schindler’s List-scenarist Steven Zaillian (The Night Of) het scenario zou schrijven. En of dat nog niet genoeg credentials zijn, zouden de hoofdrollen worden vertolkt door Javier Bardem en Gael Garcia Bernal. De reden ivoor stopzetting is het coronavirus. Het heropstarten zou een budgetverhoging van minstens 10% inhouden. Dat vonden de producenten een beetje te veel van het goede waardoor beslist werd het geheel te cancelen. Het Cortés-project dat HBO en Scorsese samen hadden opgezet, werd eerder afgeblazen.

  NOS4A2, de serie die gebaseerd is op het boek van Joe Hill, krijgt geen derde seizoen meer. Het verhaal van een verleidelijke, onsterfelijke man die zich voedt met de zieltjes van kinderen om ze vervolgens te droppen in Christmasland, een imaginaire wereld waar het elke dag Kerstmis is, eindigt dus met het tweede seizoen. De makers zijn uiteraard ontgoocheld, maar tevreden dat ze het boek in zijn totaliteit hebben kunnen verfilmen. De hoofdrol werd gespeeld door Zachary Quinto (American Horror Story).

  Biohackers, de meest recente Duitse Netflix-serie over een studente geneeskunde aan een Duitse topuniversiteit die in het geheim een complot aan het ontrafelen is, dat een familiedrama aan een visionaire biologieprofessor linkt, wordt verlengd met een tweede seizoen. De serie werd geschreven en geregisseerd door Christian Ditter (How To Be Single, Girlboss en Love, Rosie). De opnames van seizoen 2 vinden de komende maanden plaats in Freiburg en Munchen.

  De sf-serie Altered Carbon is door Netflix gecanceld. De hoge kostprijs woog niet op tegen het aantal kijkers. De serie volgde de avonturen van de intergalactische krijger Takeshi Kovacs, vertolkt door Joel Kinnaman in seizoen 1 en door Anthony Mackie in seizoen 2. De serie speelde zich af in een futuristische wereld waarin men zijn geweten kon overzetten van de ene naar de andere persoon.

  De Britse misdaadserie Vera die bij ons te zien is op Eén, wordt verlengd met een elfde seizoen dat zal bestaan uit zes afleveringen van anderhalf uur. De eerste twee afleveringen worden dit jaar nog opgenomen, de andere vier volgend jaar. Brenda Blethyn herneemt haar rol van DCI Vera Stanhope.

  De Mexicaanse serie Oscuro Deseo (Dark Desire) die in juli van start ging op Netflix, wordt verlengd met een tweede seizoen. Het succes van de erotische thriller 365 Dni heeft ervoor gezorgd dat dergelijke (erotische) thrillers plots erg goed in de markt lagen. Oscuro Deseo scoorde 35 miljoen kijkers in de eerste 28 dagen en werd daarmee het best bekeken eerste niet-Engelstalige seizoen.

  Consternatie alom toen bekend werd dat Netflix zijn series The Society en I Am Not Okay With This alsnog heeft stopgezet. The Society werd afgelopen zomer verlengd met een tweede seizoen, dat normaal zou worden uitgezonden eind 2020. Hoewel I Am Not Okay With This officieel nooit werd verlengd, waren de scripts voor het tweede seizoen al geschreven en was alles geregeld om in productie te gaan. De oorzaak van de onverwachte stopzetting moet gezocht worden in het COVID-19 virus. De onzekerheid rond de opnamedata en de beschikbaarheid van de cast in combinatie met budgetbeperkingen hebben ervoor gezorgd dat er geen vervolg komt op deze nochtans erg succesvolle en uitstekend ontvangen series.

  Na een afwezigheid van drie jaar komt er nu toch een derde seizoen van The Girlfriend Experience, de fel onderschatte anthologie serie die gebaseerd is op de gelijknamige film van Steven Soderbergh. De opnames zijn inmiddels gestart. Het nieuwe hoofdpersonage (gespeeld door Julia Goldani Telles uit The Affair) is een neurofysicus die betrokken raakt in de wereld van de zwaar betaalde callgirls. De regie is in handen van Anja Marquardt.

  De sequel voor Penny Dreadful, Penny Dreadful: City of Angels, wordt al na één seizoen stopgezet. De serie speelde zich af in het Los Angeles van 1938 en kreeg over het algemeen positieve reviews. Alles draaide rond een gruwelijke moord die de stad choqueerde. Hoofdrollen waren er voor Nathan Lane, Natalie Dormer, Daniel Zovatto, Kerry Bishé en Rory Kinnear. • Naar het overzicht van nieuwsitems