1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 11/10/2020

  Apple heeft een paar maanden voor de start van het tweede seizoen (vanaf 8 januari) de serie Dickinson over dichteres Emily Dickinson, vernieuwd met een derde seizoen. In het komende tweede seizoen ontdekt Emily dat in de publieke belangstelling staan en de drang naar roem gevaarlijke spelletjes kunnen zijn.

  On Becoming A God In Central Florida, de serie met Kirsten Dunst die bij ons te zien is op Telenet, werd een jaar geleden verlengd met een tweede seizoen. Door het Coronavirus werden de opnames in maart helaas stopgezet. Hoewel alles in het werk gesteld werd om de serie verder af te maken, verstoorde het Coronavirus alle geplande schema’s zodat uiteindelijk besloten werd de serie stop te zetten. Tot grote spijt van Showtime dat er graag had mee doorgegaan. M.a.w. de zoveelste geplande serie die omwille van het Coronavirus wordt stopgezet.

  Een andere serie die niet heeft kunnen ontsnappen aan de hakbijl van het Coronavirus, is GLOW, de serie over het wel en wee van een groep vrouwelijke worstelaars die nochtans een jaar geleden verlengd werd voor een vierde en laatste seizoen. De opnames voor dat seizoen waren geschorst half maart. Op dat moment was er één aflevering opgenomen en was men aan de tweede gestart. De aard van de serie (veel fysiek contact, veel hijgen en kreunen, veel zweetproductie…) was natuurlijk niet bevorderlijk voor het creëren van een veilige omgeving. De serie zou – indien opgenomen – ten vroegste te zien zijn vanaf 2022. Netflix vreesde dat de hoogoplopende kosten niet verantwoord zouden zijn in vergelijking met het aantal kijkers (seizoen 4 zou tweeëneenhalf jaar later dan seizoen 3 te zien zijn) dat ongetwijfeld verminderd zou zijn.

  De nieuwe serie Teenage Bounty Hunter, van Orange Is The New Black-producent Jenji Kohan, wordt door Netflix stopgezet na één seizoen. De serie vertelt het verhaal van een zestienjarige tweeling die verwikkeld raakt in de wereld van huurmoordenaars. Na GLOW is dit de tweede serie van Kohan die wordt stopgezet. Een specifieke reden wordt niet gegeven, maar wellicht is deze stopzetting ook het gevolg van het Coronavirus.

  Het komische drama Norsemen dat zich afspeelt in de 8ste eeuw en de inwoners van een vissersdorpje volgt, wordt niet meer verlengd. Daarmee wordt er door de Noorse omroep na het derde seizoen een punt gezet achter de serie die bij ons te zien was via Netflix, dat de serie evenmin oppikt voor een vierde seizoen.

  Cobra Kai, de serie die gebaseerd is op de legendarische film The Karate Kid, krijgt van Netflix een vierde seizoen. De streamingsite nam de serie over van YouTube en dat beviel hen zo goed dat ze nu ook een vierde seizoen plannen. Het derde seizoen gaat online op 8 januari 2021.

  De serie Billions die zich afspeelt in en rond Wall Street, krijgt een zesde seizoen. De vijf resterende afleveringen van seizoen 5 werden verplaatst naar 2021 omdat het Coronavirus het zendschema van Showtime volledig in de war stuurde. Corey Stoll die in seizoen 5 te zien was als Mike Prince, krijgt een vaste rol in seizoen 6.

  De HBO Europe-serie Beforeigners (Fremvandrerne) was erg succesvol in Scandinavië. De avonturen van de Vikingen die terecht komen in de hedendaagse wereld, wisten de kijkers zodanig te begeesteren dat er een tweede seizoen komt van zes afleveringen. Beforeigners is bij ons enkel te zien in Nederland.

  De Franse komische serie Family Business (waarvan het tweede seizoen sinds 11 september te zien is op Netflix) wordt verlengd met een derde seizoen. De serie gaat over een familie die hun beenhouwerij ombouwt tot een wietshop, De hoofdrollen in Family Business dat veel weg heeft van Eigen Kweek, worden gespeeld door Gérard Darmon, Jonathan Cohen en Julia Piaton

  Baron Noir, de Franse politieke serie over een kandidaat-President (Kad Merad) en zijn relatie met de vrouwelijke burgemeester van een klein stadje in het Noorden van Frankrijk, stopt op zijn hoogtepunt en wordt dus niet verlengd met een vierde seizoen. De serie was erg succesvol, maar wordt stopgezet door o.a. het Coronavirus dat voor onzekerheid zorgt.

  We Hunt Together, de serie die bij ons momenteel te zien is op BBC First, krijgt een tweede seizoen. In de serie wordt er een kat-en-muisspel gespeeld tussen twee seriemoordenaars en twee detectives die helemaal niet bij elkaar passen.

  Ook de ITV-serie Traces wordt verlengd met een tweede seizoen. In deze reeks draait alles rond de werkzaamheden van SIFA, het Schots Instituut voor Forensische Wetenschap. In het eerste seizoen gebruiken twee profs alles wat binnen hun mogelijkheden ligt om de moord op de moeder van Emma Hodges op te lossen.

  De spin-off van Power, Power Book II: Ghost, krijgt van Starz een tweede seizoen, een paar weken nadat de serie in première ging. De serie scoorde in zijn eerste week over de verschillende platformen 7,5 miljoen kijkers, voor Starz meteen de meest succesvolle nieuwe serie. Power Book II: Ghost gaat verder waar Power eindigde. Tariq’s vader James “Ghost” St. Patrick is dood, terwijl zijn moeder beticht wordt van moord, hoewel het Tariq was die de trekker overhaalde.

  De Brits/Japanse miniseries Giri/Haji wordt na één opvallend seizoen stopgezet. De BBC verlengde de serie niet omdat ze plaats wil maken voor nieuwe drama’s. Giri/Haji vertelt het verhaal van een yakuza gangster die wordt vermoord in Londen. De Japanse detective Kenzo Mori wordt naar Londen gestuurd om de moord te onderzoeken. De zaken worden extra bemoeilijkt als blijkt dat de jongere broer van Kenzo beticht wordt van de moord.

  Nog een serie die het slachtoffer wordt van het Coronavirus is Stumptown, de serie met Cobie Smulders die in mei hernieuwd werd voor een tweede seizoen. Door het virus moesten de opnames uitgesteld worden waardoor het niet meer mogelijk was de serie in de herfst uit te zenden. Daarop besloot ABC de productie stop te zetten en de serie aan te bieden aan andere kanalen. Smulders speelde een marine-veteraan die in Portland privédetective wordt en waar ze zich ontfermt over haar broer die het syndroom van Down heeft.

  Raised By Wolves, de serie van Ridley Scott die bedacht en geschreven werd door Aaron Guzikowski (Prisoners, The Red Road, Papillon), wordt verlengd met een tweede seizoen. De serie gaat over twee androïden die menselijke kinderen moeten grootbrengen op een mysterieuze, maagdelijke planeet. Wanneer menselijke kolonies uit elkaar worden gedreven door religieuze verschillen, ontdekken de androïden dat het controleren van het menselijk geloof een gevaarlijke en moeilijke taak is.

  Kevin Hart en John Travolta kunnen het blijkbaar goed met elkaar vinden want ze keren terug voor een tweede seizoen van Die Hart, dat nu Die Harter zal heten. In de serie wil comedy-acteur Kevin Hart af van zijn ‘grappig’ imago. Hij gaat in de leer bij John Travolta, directeur van de grootste school voor actiesterren. Hij en zijn rivale zullen hem tot het uiterste drijven. Die Hart was voor Qubi de meest bekeken zomerserie. • Naar het overzicht van nieuwsitems