1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 31/03/2021


  De controversiële serie American Gods, naar het gelijknamige boek van Neil Gaiman, keert niet meer terug voor een vierde seizoen. De reden van stopzetting is een gevolg van de lage kijkcijfers. Die gingen in vergelijking met het eerste seizoen met 65% achteruit. De serie gaat over een zekere Shadow Moon die de persoonlijke bodyguard wordt van Mr. Wednesday. Zonder het goed en wel te beseffen komt hij terecht in een oorlog tussen de ‘oude’ - en de ‘nieuwe’ Goden.

  De Mexicaanse misdaadserie ¿Quién Mató a Sara? (Who Killed Sara?) krijgt een tweede seizoen, enkele dagen na de première op Netflix van het eerste seizoen. Meer nog, het tweede seizoen zal te zien zijn vanaf 19 mei. De serie volgt Alex Guzmán, die na 18 jaar opsluiting, eindelijk wraak kan nemen op de familie Lazcano die hij verantwoordelijk acht voor de dood van zijn zus Sara. Alex ontdekt gaandeweg meer en meer over de Lazcano’s, maar krijgt het emotioneel ook moeilijk omdat hij amoureus banden heeft met Elisa Lazcano.

  De Britse misdaadserie Bloodlands, van de bedenker van Bodyguard, krijgt een tweede seizoen. Het drama scoorde in het VK 8,2 miljoen kijkers, het beste resultaat voor een drama sinds juni vorig jaar. In de serie moet DCI Tom Brannick een cold case oplossen die voor hem een zeer persoonlijke betekenis heeft. James Nesbitt (Cold Feet) herneemt zijn rol als Brannick.

  Snowfall, het geprezen drama dat zich afspeelt tijdens de crack-cocaïne epidemie in Los Angeles in de jaren ’80, wordt door FX verlengd met een vijfde seizoen. Het vierde seizoen zag een stijging in de kijkcijfers van maar liefst 41%. Het huidige vierde seizoen speelt zich af in 1985 en ziet hoe de dealers van South Central Los Angeles, onder leiding van Franklin Saint, enorm profijt halen uit de verhoogde vraag naar crack- cocaïne. Tegelijkertijd laat het gebruik van de drug ook zijn gevolgen na.

  Queen Of The South
  dat bij ons te zien is op vtm3, stopt ermee na het vijfde seizoen. Dat laatste seizoen gaat in de VS in première op 7 april. De serie vertelt het verhaal van Teresa Mendoza, een vrouw die gedwongen werd te vluchten voor het Mexicaanse drugkartel naar Amerika waar ze zelf een machtig drugimperium opbouwde.

  De LGBTQ-serie Pose eindigt na het derde seizoen dat in de VS wordt uitgezonden vanaf 2 mei. In tegenstelling tot de voorgaande seizoenen telt dit seizoen maar 7 afleveringen. In seizoen 3, dat zich afspeelt in 1994, lijkt ballroom voor Blanca slechts een vage herinnering. Zij probeert de balans te vinden tussen haar taak als moeder, als partner voor haar nieuwe vriend en als verpleegster-hulp. De serie maakte geschiedenis omwille van het casten van de meeste transgender-acteurs ooit te zien in een Amerikaanse serie.

  Het avontuurlijke kostuumdrama Outlander wordt verlengd met een zevende seizoen. Dat seizoen dat 12 afleveringen telt is gebaseerd is op het boek ‘An Echo In The Bone’. Dit nieuws komt er op het moment dat de opnames van het zesde seizoen van start zijn gegaan. Caitriona Balfe, Sam Heughan, Sophie Skelton en Richard Rankin keren allemaal terug voor het zevende seizoen.

  De Amerikaanse komedie Mr. Mayor, bij ons nog niet te bekijken, krijgt een tweede seizoen. Het aantal kijkcijfers groeide per aflevering en werd voor NBC de best lopende ‘donderdag’ komedie sinds de revival van Will & Grace in 2017. De serie volgt een rijke zakenman (Ted Danson) die burgemeester wordt van Los Angeles. De serie werd bedacht door het team dat verantwoordelijk was voor 30 Rock en The Unbreakable Kimmy Schmidt.

  Miss Scarlet And The Duke, de serie over de eerste vrouwelijke detective in Londen, krijgt een tweede seizoen. Kate Phillips (Peaky Blinders) speelt de rol van Eliza Scarlet die op zoek is naar een financieel inkomen. Zij wil dolgraag het detectivebureau van haar vader verderzetten, maar voor een vrouw was dat in die tijd onbegonnen werk. Om in deze mannenwereld een voet aan de grond te krijgen, moest ze een mannelijke partner binnenhalen. Haar keuze valt op inspecteur William Wellington, alias ‘The Duke’, een drinker, gokker en vrouwenloper. Het tweede seizoen wordt verwacht in 2022.

  Goed nieuws voor de fans van de Welsh/Britse misdaadserie Craith, bij ons te volgen op NPO en Canvas. De opnames van het derde seizoen zijn immers gestart. In het derde seizoen worden DCI Cadi John en DS Owen Vaughan geconfronteerd met een brutale moord en het effect ervan op de lokale gemeenschap. Net als in de andere seizoenen ligt de focus andermaal op de ‘whydunnit’ i.p.v. de ‘whodunnit’.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems