1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 29/05/2021


  Na amper één aflevering wordt de Britse misdaadserie Grace, die te zien is op ITV, verlengd met een tweede seizoen. Maar eerlijkheid gebied ons te zeggen dat het eerste seizoen slechts twee afleveringen telde van elk twee uur. De eerste aflevering werd uitgezonden in maart, voor de tweede is er nog geen datum bekend. De serie is gebaseerd op de boeken van Peter James rond detective Roy Grace (in de serie vertolkt door John Simm).

  De populaire ziekenhuisserie The Good Doctor waarin de jonge, autistische dokter Shaun Murphy het St. Bonaventure Hospitaal voorziet van zijn buitengewone medische vaardigheden, wordt verlengd met een vijfde seizoen. De serie presteert vooral goed in ‘uitgesteld kijken’. Lineair zorgt The Good Doctor in de VS voor een gemiddelde van 12,1 miljoen kijkers.

  The Irregulars, de serie waarin een bende kinderen de sinistere Dokter Watson en zijn partner Sherlock Holmes helpen bij het oplossen van misdaden, wordt door Netflix stopgezet na amper één seizoen. De reden waarom de serie wordt beëindigd is niet helemaal duidelijk want in z’n eerste week trok The Irregulars meer kijkers dan The Falcon And The Winter Soldier en ook de recensies waren overwegend positief.

  Big Sky, dat bij ons te zien is op Disney+, wordt daarentegen wél verlengd met een tweede seizoen. De serie werd bedacht en geschreven door David E. Kelley (The Undoing, Big Little Lies) die ook fungeerde als showrunner. Voor het tweede seizoen laat hij die taak over aan uitvoerend producent Elwood Reid. In de serie gaan twee politiemensen op zoek naar twee meisjes die gekidnapt werden door een truck driver.

  De spin-off van Sons Of Anarachy, Mayans MC, wordt verlengd met een vierde seizoen dat in première gaat in 2022. De serie volgt het leven van Ezekiel ‘EZ’ Reyes, een nieuw lid van de Mayans M.C. Samen met zijn broer Angel is hij heel dicht bij het ontrafelen van de waarheid omtrent de moord op hun moeder. Hun vader probeert in het reine te komen met de keuzes die hij en zijn zonen gemaakt hebben.

  Netflix kondigde aan dat het vijfde seizoen van The Last Kingdom, waarvan de opnames gestart zijn in Budapest, meteen ook het laatste wordt. In het vijfde seizoen wordt Uhtred, op weg naar zijn lotsbestemming, geconfronteerd met z’n grootste vijand en zal hij ook het zwaarste verlies ooit lijden.

  The Duchess, de komedie van de comédienne Katherine Ryan, wordt door Netflix stopgezet na één seizoen. Volgens Ryan die niet rouwig is om de stopzetting, trok de serie onvoldoende kijkers. In The Duchess speelt ze een alleenstaande, modieuze huismoeder die een ontwricht huwelijk achter de rug heeft. Haar dochtertje Olive is het meest dierbare bezit in haar leven. Daarom gaat ze met haar ex in discussie over een tweede kind want dat is het enige goed wat hij ooit gedaan heeft…De serie werd mede geproduceerd door de makers van het erg succesvolle The End Of The F***ing World.

  WandaVision werd voor de Emmy’s voorgedragen in de categorie ‘limited series’ wat wil zeggen dat de serie geen tweede seizoen zal krijgen. Dit in tegenstelling tot The Falcon And The Winter Soldier dat het zal opnemen in de categorie ‘drama series’.
  “Dat was reeds het plan op het moment dat de serie van start ging. Bovendien is WandaVision een show die je slechts eenmaal kunt maken, het hoofdpersonage kan niet terugkeren naar die realiteit,” zegt Nate Moore, hoofd van Marvel Studios Development in een gesprek met IndieWire.

  Ginny & Georgia groeide voor Netflix uit tot een onverwachte hit. In de eerste 28 dagen trok de serie 52 miljoen abonnees. De serie haalde in 87 landen de top-10 en scoorde de nummer één positie in 46 landen waaronder Australië, Brazilië, Kenia en de VS. Het nieuwe seizoen telt 10 afleveringen. In het eerste seizoen volgden we de vrijgevochten Georgia en haar kinderen Ginny en Austin die verhuizen naar het noorden om een frisse start te maken. Helaas is de weg niet geplaveid met rozen.

  Warrior, de serie die gebaseerd is op geschriften van Bruce Lee, krijgt een derde seizoen. De serie die bij ons te zien is op Telenet, speelt zich af tijdens de brutale Tong Wars in Chinatown San Francisco op het einde van de 19de eeuw. De bedenker van deze serie is dezelfde man die ook verantwoordelijk was voor Banshee.

  Terwijl de opnames van het tweede seizoen volop aan de gang zijn, heeft Netflix zijn topserie Bridgerton verlengd met een derde én vierde seizoen. Wat de inhoud precies zal zijn is nog niet bekend, maar verondersteld wordt dat de boeken van Julia Quinn zullen gevolgd worden en dat de verhalen zullen gaan over de zoektocht van de Bridgerton-kinderen naar de eeuwige liefde.

  The Right Stuff, de serie die National Geographic maakte op basis van het nonfictieboek van Tom Wolfe, was blijkbaar niet goed genoeg voor Disney+ want de streaminggigant stopt de serie al na één seizoen. De producent Warner Bros. Television is wel op zoek naar een nieuw onderkomen voor de serie. De reden voor de stopzetting is overduidelijk: enkel The Mandalorian en de Marvel-series WandaVision en The Falcon And The Winter Soldier zijn succesvol, alle andere series die buiten de Star Wars of Marvel-sfeer vallen, genieten niet van hetzelfde succes.

  De opnames van het tweede seizoen van de Scandinavische serie Hamilton, bij ons momenteel te zien op Canvas, starten deze zomer. In het tweede seizoen wordt Carl Hamilton opnieuw geconfronteerd met het dilemma: werken voor de Zweedse Intelligence Service of een gezin starten samen met zijn vriendin Sonja Widén. Jakob Oftebro, Katja Winter, Nina Zanjani, Jörgen Thorsson en Annika Hallin zijn opnieuw van de partij.

  Unforgotten, waarvan het vierde seizoen binnenkort te zien is op BBC First, keert terug voor een vijfde keer. In dit vijfde seizoen krijgt DI Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar) wel een nieuwe partner. Scenarist Chris Lang zal opnieuw de pen ter hand nemen.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems