1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verlengd of stopgezet?

    Verlengd of stopgezet?

    Datum: 1/06/2021


    De avonturenseries 9-1-1 en de spin-off 9-1-1: Lone Star werden door Fox verlengd met respectievelijk een vijfde en een derde seizoen. De series werden bedacht door de mensen achter Ratched, American Horror Story, American Crime en Halston. De hoofdrollen worden gespeeld door Angela Bassett en Peter Krause (9-1-1) en Rob Lowe en Liv Tyler (9-1-1: Lone Star).

    De controversiële serie Noughts + Crosses wordt verlengd met een tweede seizoen. In deze serie die gebaseerd is op het prijswinnende boek van Malorie Blackman, zien we hoe racisme (met een twist) de wereld verdeeld. Twee jonge mensen worden op basis van huiskleur van elkaar gescheiden, maar vinden elkaar in de liefde. Sephy is een ‘cross’, lid van de heersende zwarte klasse, Callum is een ‘nought’, een wit lid van de lagere klasse. De twee zijn al bevriend van in hun kindertijd, maar naarmate ze opgroeien wordt hun relatie alleen maar moeilijker. Jack Rowan en Masali Baduza hernemen hun rollen als Callum en Sephy. De opnames starten volgende maand in Zuid-Afrika.

    Law & Order: Organized Crime, dat bij ons vanaf 24 juni te zien is op Streamz, krijgt een tweede seizoen. In de serie keert detective Elliot Stabler (Christopher Meloni) terug naar de NYPD om de georganiseerde misdaad te bestrijden na een verwoestend persoonlijk verlies.

    Rebel, de serie die geïnspireerd is op het leven van Erin Brockovich en bij ons te zien is op Disney+, wordt een paar weken na de première stopgezet. Het eerste seizoen loopt ten einde, maar er komt dus geen tweede seizoen. In de rolverdeling zien we o.a. Katey Sagal, John Corbett en Andy Garcia. Het gebrek aan voldoende kijkers deed de serie de das om.

    De Amerikaanse comedy The Unicorn, bij ons niet te bekijken, houdt ermee op na twee seizoenen. De serie draait rond Wade, de die dood van zijn vrouw na een jaar nog altijd niet kan plaatsen. Gelukkig zijn er zijn vrienden en familie die hem hierbij proberen te helpen. De hoofdrol werd gespeeld door Walton Goggins (The Righteous Gemstones, Vice Pincipals, Justiified). De serie scoorde erg laag bij het lineair kijken, maar deed het uitstekend bij het uitgesteld kijken. Even werd er nog aan een derde seizoen gedacht, maar dat ging uiteindelijk niet door.

    This Is Us, het zeer succesvolle familiedrama, eindigt na het zesde seizoen, waarvan de opnames deze zomer van start gaan. Deze beslissing werd al genomen tijdens het derde seizoen. In de serie volgen we de familie Pearson gedurende verschillende periodes in hun leven. Hoofdrollen worden gespeeld door Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Chrissy Metz en Justin Hartley.

    Nu de serie meer dan 10 miljoen kijkers scoort, is het evident dat komische misdaadserie HPI een tweede seizoen krijgt. De opnames zouden half oktober moeten starten in de regio Hauts-de France en eindigen in februari volgend jaar. HPI is nu te zien op TF1 en vanaf juni als Detective HPI op NPO3.

    Prodigal Son
    , bij ons te volgen op Play 5, stopt ermee na het tweede seizoen. De stopzetting was een moeilijke beslissing, maar uiteindelijk waren de kijkcijfers in de VS onvoldoende om de serie een derde seizoen te geven. De serie gaat over een profiler die de gave heeft om de gedachten te lezen van moordenaars. Dat heeft hij allemaal geleerd van zijn vader Dr. Martin Whitly, zelf een vermaard seriemoordenaar.

    De Britse miniserie Innocent krijgt een tweede seizoen dat vanaf 17 mei te zien is op ITV. De anthologie serie draait rond een personage dat al dan niet schuldig is. In het eerste seizoen werd die rol ingevuld door Lee Ingleby, in het tweede seizoen wordt het hoofdpersonage gespeeld door Katherine Kelly. Zij speelt Sally, een vrouw met een blanco strafregister die veroordeeld wordt tot een minimum van 15 jaar wegens de moord op Marty, die brutaal neergestoken werd met een gebroken fles.

    Goed nieuws voor wie houdt van Nederlandse series: Oogappels, de serie over pubers en hun ouders krijgt een vierde seizoen. Het derde seizoen dat momenteel te zien is op NPO, eindigt op 2 juni. De serie die zowel ontroerend, spannend en herkenbaar is, doet het met ongeveer 1,4 miljoen kijkers zeer goed. In een van de hoofdrollen zien we de Vlaamse Eva Van der Gucht.

    Het kostuumdrama Sanditon, gebaseerd op het laatste onvoltooide boek van Jane Austen, wordt na het eerste seizoen verlengd met twee seizoenen. De verlenging komt er na een petitie van de fans die niet wilden dat de serie stopte. Het eerste seizoen eindigde immers met een cliffhanger. De nieuwe afleveringen worden geschreven door Justin Young (Death in Paradise, Ripper Street) en bedenker Andrew Davies (Les Misérables, House Of Cards VK, War & Peace, Mr. Selfridge). Wie er naast hoofdrolspeelster Rose Williams te zien zal zijn in de nieuwe seizoenen, is nog niet bekend. De opnames vinden later dit jaar plaats in Bristol.

    De Noors/Belgische coproductie State Of Hapiness, goed voor twee prijzen op het CannesSeries festival, krijgt een tweede seizoen. Ging het in het eerste seizoen over hoe een klein stadje in Noorwegen plots tot leven kwam door de booming business van de olie-industrie, dan gaat het tweede seizoen dat acht afleveringen telt, over de periode 1977-1980 en wat er gebeurt met maatschappij en omgeving na de gevolgen voor het milieu van een uitbarsting en een ramp met dodelijke gevolgen.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems