1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 20/06/2021


  Viaplay heeft de kritisch uitstekend onthaalde Noorse komedie Pørni verlengd met een tweede én derde seizoen. De serie gaat over een zekere Pernille, bijgenaamd Pørni die absoluut geen tijd heeft voor de liefde gezien ze thuis moet zorgen voor drie tieners en haar ouder wordende vader en op haar werk voor 30 kleuters. Bovendien rouwt ze om haar zus en heeft ze een moeilijke ex waar ze rekening moet mee houden.

  Lyckoviken, de soapachtige thriller, bedacht door bestsellerauteur Camilla Läckberg, wordt verlengd met een derde én vierde seizoen, nadat de serie het kijkcijferrecord voor een Viaplay Original verbrak. De serie speelt zich af in het stadje Hammarvik waar politieofficier Johanna is teruggekeerd voor de begrafenis van haar moeder. Maar dan wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden in de koffer van een auto. De opnames beginnen deze zomer in het westen van Zweden.

  Na twee seizoenen wordt de NBC-serie Zoey’s Extraordinary Playlist (bij ons te zien op Streamz/Telenet) stopgezet. Bedoeling is de serie aan te bieden aan andere streamers. Zoey’s Extraordinary Playlist vertelt het merkwaardige verhaal van computerspecialist Zoey Clarke die plots de diepste wensen, gedachten en verlangens van mensen kan horen via populaire liedjes. De hoofdrol wordt vertolkt door Jane Levy.

  Starstruck, de romantische komedie van de Nieuw-Zeelandse comédienne, scenariste en actrice Rose Matafeo krijgt een tweede seizoen van zes afleveringen. De serie volgt Jessie (Matafeo), een millennial die in Oost-Londen woont en jongleert met twee doodlopende banen. Daarnaast moest ze zichzelf ook navigeren doorheen de complicaties van een romantische relatie met de beroemde filmster Tom. Starstruck dat naast HBO Max ook uitgezonden wordt op BBC Three werd daar de best presterende komedie met drie miljoen aanvragen op de streamer BBC iPlayer.

  Apple TV+ heeft het post-apocalyptisch drama See met in de hoofdrol Jason Mamoa, verlengd met een derde seizoen. Deze verlenging komt er nog voor de start van het tweede seizoen (gepland op 27 augustus). De serie speelt zich af in een verre toekomst waar iedereen zijn zicht heeft verloren.

  Deze herfst starten de opnames van het derde seizoen van Honour (Heder) (zie foto), de serie over de vier vrouwelijke partners van het advocatenbureau Heder. Een terroristische daad die verband houdt met de onvrijwillige vrijgezel-subcultuur is de opening van het nieuwe seizoen. De vier partners komen voor ongekende persoonlijke risico's en ethische dilemma's te staan. Hun inzet voor het verdedigen van vrouwenrechten en de meest uitgebuite mensen in de samenleving is sterker dan ooit, maar kunnen hun idealen overleven? Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist en Julia Dufvenius hernemen hun rollen.

  Deadline weet te melden dat Manifest eindigt na drie seizoenen. De serie volgt de bemanning en de passagiers van een lijnvlucht die plots opnieuw opduiken nadat ze vijf jaar geleden verondersteld werden verongelukt te zijn. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er zes seizoenen kwamen. Daarom is men ook op zoek naar een ander onderkomen voor de serie. Netflix is eenvan de mogelijke gegadigden.

  De door de critici bejubelde serie Hacks kreeg ook een positieve respons van het grote publiek. Het was dan ook geen verrassing dat de serie door HBO MAX verlengd wordt met een tweede seizoen. De serie wordt eveneens getipt voor de Emmy’s. Hacks gaat over een succesvolle comédienne die na 20 jaar de headliner geweest te zijn in het Las Vegas Casino, te horen krijgt dat haar moppen niet meer van deze tijd zijn en dat ze dringend nieuw materiaal moet gaan zoeken. Haar agent raadt een samenwerking aan met de 25-jarige Deborah die als stand-up comedian volledig flopte in Los Angeles…De hoofdrol wordt met brio gespeeld door Jean Smart (Mare Of Easttown, Watchmen, Fargo).

  De Zweedse original Snabba Cash krijgt een tweede seizoen dat te zien is op Netflix in 2022. In het tweede seizoen zien we hoe het Leya vergaat.  Ze zit nog steeds gewrongen zit tussen haar startup en de onderwereld van Stockholm. Jesper Ganslandt en Oskar Söderlund blijven aan boord als regisseur en scenarist.  De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jens Lapidus.

  Netflix heeft haar fantasy-serie Shadow And Bone verlengd met een tweede seizoen. De serie was bij de lancering meteen een hit en bereikte de nummer 1-positie in 79 verschillende landen. Volgens Netflix keken er de eerste 28 dagen ongeveer 55 miljoen gezinnen naar de serie. Shadow And Bone is gebaseerd op de populaire boeken van Leigh Bardugo die zich afspelen in de wereld van de Grisha. Het tweede seizoen zal bestaan uit 8 afleveringen van een uur.

  De BritBox-serie The Beast Must Die naar het boek van Nicholas Blake (een schuilnaam voor Cecil Day-Lewis, de vader van acteur Daniel Day-Lewis) uit 1938, krijgt een tweede seizoen dat net als het eerste geschreven wordt door een van de scenaristen van de detectiveserie Vera. Het hoofdpersonage wordt detective Nigel Strangeways, vertolkt door Billy Howle (MotherFatherSon, The Serpent).

  The Mosquito Coast, de serie die gebaseerd is op het boek van Paul Theroux dat in 1981 werd verfilmd met Harrison Ford in de hoofdrol, wordt door Apple TV+ verlengd met een tweede seizoen. De serie volgt de reis van de radicale idealist en briljante uitvinder Allie Fox (Justin Theroux, neef van Paul), die met zijn familie verhuist naar Mexico wanneer ze plotseling op de vlucht moeten voor de Amerikaanse regering.

  Het geprezen misdaaddrama City On A Hill met Kevin Bacon en Aldis Hodge in de hoofdrollen, werd verlengd met een derde seizoen. De serie, die later in het jaar wordt opgenomen in New York, zal acht afleveringen van een uur bevatten.
  Het derde seizoen gaat verder na de gebeurtenissen van het tweede, waarin hoofdrolspeler Agent Jackie Rohr (Bacon) ontdekt dat hij niet aan zijn verleden kan ontsnappen en uit de FBI wordt gezet. Showrunner van deze interessante serie die bij ons helaas niet te zien is, is Tom Fontana, de bedenker van de gevangenisserie OZ.

  De tearjerker Firefly Lane werd door Netflix verlengd met een tweede seizoen. Hoofdrolspeelsters Katherine Heigl en Sarah Chalke hernemen hun rol. De serie vertelt de ervaringen van twee onafscheidelijke vriendinnen over een periode van dertig jaar: hun triomfen en ontgoochelingen, hun keuzes in het leven, het plezier en de ellende en hoe dit alles hun relatie onder druk zette. In zijn eerste vijf dagen deed de serie het beter dan Bridgerton, Cobra Kai, The Crown en WandaVision.

  Breeders, de komische serie over het ’genot’ van kinderen te hebben, krijgt nog een derde seizoen. De serie volgt een ouderpaar (Martin Freeman en Daisy Haggard) en de problemen die ze hebben met het opvoeden van hun kinderen Luke die in seizoen 2 13 jaar oud is en Ava die 10 jaar oud is. Het derde seizoen dat 10 afleveringen zal tellen, confronteert het ouderpaar met nieuwe problemen nu hun kinderen uitgegroeid zijn tot tieners en adolescenten.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems