1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 25/10/2021


  Ondanks het feit dat de serie de ‘Publieksprijs’ won op de vorige editie van Canneseries en de goede reacties van de kijkers, wordt de serie Mixte door Amazon Prime Video niet verlengd. De serie speelt zich af in 1963 en laat zien hoe de jongens van het Lyceum Voltaire reageren op de komst van de eerste meisjesleerlingen. De makers keken uit naar het tweede seizoen, maar waren gefrustreerd over het gebrek aan communicatie vanwege Amazon die de kijkcijfers niet bekend wilde maken.

  Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om Y: The Last Man te maken, maar een lang leven is de verfilming van de populaire comics van Brian K. Vaughan, niet beschoren: de serie wordt al stopgezet na één seizoen. Niettemin hopen de makers dat de serie opgepikt wordt door een ander kanaal of streamer. Aanvankelijk was de serie ingepland voor vijf seizoenen. Het eerste seizoen is bij ons te zien op Disney+.

  Het spionagedrama Jack Ryan krijgt van Amazon Prime Video een vierde seizoen. Tevens verwelkomt de serie Michael Peña (Ant-Man, Narcos: Mexico) in een belangrijke rol. Die verlenging komt vroeg want het derde seizoen is net opgenomen. Wanneer het in première gaat is nog niet bekend, maar het zal alvast meer dan 2 jaar later zijn dan seizoen 2.

  Dagen voor de première van You seizoen 3, maakte Netflix bekend dat er ook een vierde seizoen zal komen. In het lopende seizoen zien we hoe Joe alles in het werk stelt om een goed vader te zijn. Voor zijn 'privé-activiteiten' blijft er weinig tijd over, vooral ook omdat echtgenote Love heel goed weet tot wat Joe in staat is.

  De avontuurlijke actiethriller The Head, die bij ons te zien is op Streamz/Telenet, wordt verlengd met een tweede seizoen. In tegenstelling tot het eerste seizoen zal seizoen 2 verhuizen van de Zuidpool naar een vrachtschip met een wetenschappelijke missie. Het eerste seizoen was te zien in 90 landen.

  De Britse Professor T keert terug voor een tweede seizoen. Het eerste seizoen deed het met 5.41 miljoen kijkers verre van slecht zodat een tweede seizoen te voorzien was. Ben Miller zal andermaal de rol spelen van Jasper Tempest, professor criminologie aan de universiteit van Cambridge. Dries Vos die het eerste seizoen regisseerde, keert terug als regisseur.

  De prestigieuze sf-serie Foundation – momenteel te zien op Apple TV+ - gebaseerd op de trilogie van Isaac Asimov, krijgt een tweede seizoen. Showrunner David S. Goyer (The Dark Knight Rises, Blade, Dark City, Constantine, Da Vinci’s Demons) is uiteraard zeer tevreden en spreekt zelfs van acht seizoenen. Foundation "vertelt de verhalen van vier cruciale individuen die ruimte en tijd overstijgen terwijl ze dodelijke crises, verschuivende loyaliteiten en gecompliceerde relaties overwinnen die uiteindelijk het lot van de mensheid zullen bepalen."

  Het komende vijfde seizoen van Better Things, waarvan de opnames momenteel plaatsvinden, wordt meteen ook het laatste. Dat bevestigde bedenker (samen met Louis CK) en actrice Pamela Adlon. De serie vertelt hoe een alleenstaande moeder/actrice zich samen met haar tienerdochters (en haar excentrieke moeder) probeert staande te houden in het hectische Los Angeles. De serie deed het vooral goed bij de critici en won 5 prijzen en 2 Emmy-nominaties.

  Apple TV+ heeft besloten niet verder te gaan met Mr. Corman, de dramaserie waarin Joseph Gordon-Levitt een leraar en voormalig muzikant speelde. Naast acteren bedacht, schreef, regisseerde en produceerde Gordon-Levitt ook de serie.

  Begin volgend jaar beginnen de opnames van het tweede seizoen van The Mysterious Benedict Society, de YA-serie van Disney+. Met andere woorden, de serie krijgt een tweede seizoen. Tijdens dit seizoen moeten onze vier weeskinderen een gevaarlijke reis ondernemen die beroep zal doen op hun verstand, intellect en empathie. Ze moeten proberen Curtain, de boosaardige tweelingbroer van Mr. Benedict, te stoppen terwijl hij overschakelt naar een nieuwe strategie met wereldwijde implicaties.

  Drie maand na de première van het eerste seizoen, komt het nieuws dat er een tweede seizoen komt van Sex/Life. De serie deed het uitstekend en scoorde 67 miljoen kijkers die in de eerste vier weken na release minstens twee minuten keken. Sex/Life volgt Billie Connelly, een voormalig fuifbeest dat bekeerd is tot een brave, thuisblijvende moeder en echtgenote. Ze begint echter te fantaseren en schrijven over haar ex en zich vragen te stellen hoe het komt dat ze nu zo is. Dan vindt haar echtgenoot haar dagboek en leest hij alles over haar onstuimige verleden.

  Een week na de première van het derde seizoen, kondigde Netflix aan dat Sex Education ook een vierde seizoen krijgt. De serie is een voltreffer zowel bij de pers als bij het grote publiek (een score van 96 en 95 op Rotten Tomatoes). Gezien het einde van seizoen 3, is het koffiedik kijken hoe het nu verder moet met de leerlingen van Moordale. Gelukkig komt er een vierde seizoen!

  Terwijl het tweede seizoen van The Witcher later dit jaar in première gaat, werd de serie ondertussen vernieuwd met een derde seizoen. Fans kunnen dus uitkijken naar nog meer avonturen van Geralt en zijn Witcher-broeders.

  De leuke Channel 4 komedie Derry Girls die zich afspeelt in het Noord-Ierland van de jaren ’90 en bij ons te zien is op Netflix, stopt na het derde seizoen dat binnenkort wordt opgenomen. De serie die ingepland was voor drie seizoenen, vertelt het coming-of-age verhaal van vijf tieners die langzaam, heel langzaam opgroeien tot volwassenen terwijl de omgeving rondom hen ook verandert.

  Ondanks een serieuze cliffhanger aan het einde van het eerste seizoen, zal Hit & Run géén vervolg krijgen. Netflix wou van Hit & Run een internationale serie maken, niet eentje dat alleen scoorde in Israël of de VS. Een aflevering kostte volgens de makers de prijs van twee seizoenen Fauda, een serie die eveneens door hen bedacht werd. De cliffhanger laat in elk geval de deur open voor een mogelijk vervolg in de toekomst.

  Virgin River is een van de sterkst presterende series op Netflix. Daarom heeft de streamer de serie met hoofdrollen voor Alexandra Breckenridge en Martin Henderson, ineens verlengd met twee seizoenen. De serie is gebaseerd op de boeken van Robyn Carr. Virgin River vertelt het verhaal van Mel Monroe, een vrouw die als verpleegster en vroedvrouw gaat werken in een klein stadje in Noord-Californië.
 • Naar het overzicht van nieuwsitems