1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 4/03/2022


  Euphoria
  is in de VS geëvolueerd van een nicheserie naar een blockbusterserie. De serie is voor HBO intussen uitgegroeid tot de best bekeken serie ever, na Game Of Thrones. De bij momenten choquerende en visueel verbluffende serie keert terug voor een derde seizoen. De serie volgt de 17-jarige drugsverslaafde Rue (kort voor Ruby) die hoop en genezing tracht te vinden te midden van de sociale druk en liefdesproblemen. De serie is bij ons te zien op Streamz/Telenet.

  Het lijkt erop dat Emily nog een tijdje in Parijs blijft want haar succesreeks Emily In Paris werd verlengd met een derde én vierde seizoen. In het tweede seizoen zagen we hoe Emily meer vertrouwd geraakt met het leven in de lichtstad. Haar liefdesleven blijkt echter een chaos, waardoor ze zich meer wil concentreren op haar werk. Maar in de Franse les ontmoet ze een expat die haar kwaad maakt, maar ook intrigeert. De opnames starten in Parijs in de lente of de zomer. Maar wellicht is er ook een uitstapje voorzien naar Londen.

  Hoewel The Morning Show aanvankelijk een order kreeg van twee seizoenen, wordt de serie verlengd met een derde seizoen, weliswaar met een nieuwe showrunner. In seizoen 2 zagen we hoe het team van 'The Morning Show' de rug recht na de acties van Alex (Jennifer Aniston) en Bradley (Reese Witherspoon). De zender UBA krijgt in een wereld in beweging een nieuw gezicht, waar identiteit alles is en de kloof tussen hoe we ons presenteren en wie we echt zijn in het spel komt.

  The Great, het komische drama rond de langst regerende Russische koningin Catherina de Grote – bij ons helaas nog niet te zien – wordt verlengd met een derde seizoen. In het tweede seizoen zien we hoe Catherina op de troon belandt. De serie die bedacht werd door de scenarist van The Favourite, kreeg uitstekende perskritieken.

  Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is de kogel door de kerk: Squid Game, de verrassing van vorig jaar, krijgt een vervolg. Squid Game – een aantal mensen neemt in ruil voor een grote som geld, deel aan een reeks kinderspellen met dodelijke gevolgen – is tot op heden de best bekeken serie op Netflix. De serie schreef geschiedenis toen ze drie SAG-awards won als eerste niet-Engelstalige serie.

  Wie fan is van de Gemstones, zit goed voor een nieuw seizoen, want The Righteous Gemstones werd verlengd met een derde seizoen. De serie draait rond de machtige familie Gemstone die als predikanten een waar imperium hebben opgebouwd. Hoewel het tweede seizoen ons niet ten volle kon overtuigen, is het een serie die vlotjes wegkijkt, net als Eastbound And Down en Vice Principals, twee andere series van bedenker Danny McBride die in de serie ook de hoofdrol speelt.

  Mayor Of Kingstown, de gevangenisserie van Taylor Sheridan met Jeremy Renner en Kyle Chandler, krijgt een tweede seizoen. Geen verrassing want de serie is voor Paramount de op één na best bekeken serie. Mayor Of Kingstown snijdt thema’s aan als systemisch racisme, corruptie en ongelijkheid en geeft een grimmige kijk op de pogingen van de McLusky-familie om orde en gerechtigheid te brengen in een stad die geen van beide heeft.

  Paramount heeft officieel bekend gemaakt dat er een vijfde seizoen komt van Yellowstone, de moderne westernserie rond de familie Dutton. De opnames zouden starten in mei van dit jaar. De volledige cast keert terug voor dit vijfde seizoen. De première van het vierde seizoen haalde een record van 14 miljoen kijkers. De laatste aflevering sloot af met 15 miljoen kijkers.

  De misdaadserie rond Bumpy Johnson, Godfather Of Harlem, krijgt een derde seizoen. Naast Forest Whitaker en Vincent d’Onofrio keert ook de rest van de cast terug, behalve dan Giancarlo Esposito waarvan het nog niet zeker is of hij terugkomt of niet. Het derde seizoen onderzoekt Johnson's voortdurende machtsstrijd om de controle te krijgen over Harlem, vechtend tegen leden van de Cubaanse maffia en de CIA. Terwijl de spanningen toenemen, brengt Johnson zijn dierbaren en zijn gemeenschap in gevaar.

  Chapelwaite, de serie die gebaseerd is op 'Jerusalem’s Lot', het kortverhaal van Stephen King, wordt verlengd met een tweede seizoen. In het nieuwe seizoen wordt bekend dat de vloek van de familie Boone (rol van Adrien Brody) niet stierf met de dood van Jakub en dat De Vermis Mysteriis even krachtig blijven als altijd. Chapelwaite is bij ons te zien op Streamz/Telenet.

  The L Word: Generation Q, de opvolger van The L Word, de ophefmakende serie uit 2004, krijgt een derde seizoen dat opnieuw zal bestaan uit tien afleveringen. De serie volgt de levens van een tiental vrouwen: hun liefdeservaringen, breuken, seksleven, mindere periodes en successen. Actrices Jennifer Beals, Leisha Hailey en Katherine Moennig die in de originele serie uit 2004 te zien waren, spelen andermaal mee in seizoen 3 en zullen ook de taak van uitvoerend producent op zich nemen.

  De actie/thriller serie Reacher, bij ons te zien op Amazon Prime Video, krijgt een tweede seizoen. Echt verbazend is dit niet want de serie behoort nu al tot de vijf meest bekeken series op Amazon aller tijden. De reeks is gebaseerd op 'Killing Floor', het eerste Jack Reacher-boek van Lee Child.

  Kin, het Ierse misdaaddrama dat bij ons te zien is op NPO3, krijgt een tweede seizoen. De serie focust zich op de Kinsellas, een misdaadfamilie die in strijd is met de machtige drugkoning Eamon Cunningham. Charlie Cox, Clare Dunne, Ciarán Hinds en Aidan Gillen spelen de hoofdrollen.

  Een andere misdaadthriller, Bloodlands (dat bij ons te zien is op VRT.nu), werd vernieuwd met een tweede én derde seizoen. In het tweede seizoen proberen DCI Tom Brannick en Olivia, de echtgenote van de vermoorde accountant, het raadsel op te lossen dat het slachtoffer naliet. Ook Tom’s collegae en zijn dochter Izzy worden bij de zaak betrokken.

  The Blacklist – waarvan het achtste seizoen nu te zien is op Netflix – viert feest! NBC heeft immers beslist om zijn topserie te verlengen met een tiende(!) seizoen. Het was acteur James Spader zelf die het nieuws aankondigde. De serie waarvan het negende seizoen in de VS in première ging, blijft het goed doen met 22 miljoen kijkers (lineair + digitaal).

  De eerste twee seizoenen van Atlanta, de serie van en met Donald Glover, kunnen terugblikken op uitstekende kritieken. Vraag is echter of dat ook zo zal zijn bij het derde seizoen dat uitkomt op 24 maart… meer dan vier jaar na seizoen 2. Tegelijkertijd met het derde seizoen werd ook het vierde opgenomen. Dat seizoen, dat in de herfst van dit jaar op antenne gaat, wordt meteen ook het laatste.

  Naast Homeland, Ray Donovan, Dexter, Weeds en Nurse Jackie, is Billions een van de langst lopende series op Showtime. De serie waarin een keihard gevecht uitgevochten wordt in de financiële wereld van Wall Street, mag uitkijken naar een zevende seizoen. Nu Michael Prince de plaats heeft ingenomen van Axe, moet Chuck een nieuwe strategie uitwerken die gesofisticeerder is dan ooit tevoren. Corey Stoll, Paul Giamatti, David Costabile, Maggie Siff, Asia Kate Dillon en Jeffrey DeMunn hernemen hun rollen.

  The Gilded Age, bij ons te zien op Streamz/Telenet, krijgt een tweede seizoen, na amper drie afleveringen. De serie sloeg goed aan bij het publiek en de pers zodat een verlenging niet kon uitblijven. The Gilded Age speelt zich af in 1882, in New York City en vertelt verschillende verhalen rond het conflict tussen het ‘oude’ en ‘nieuwe geld' in een economisch wervelende periode.

  De anthologie serie Super Pumped krijgt een tweede seizoen en dat zal volledig gewijd zijn aan Facebook, van startup tot sociale mediagigant. De serie zal zich focussen op de relatie tussen Sheryl Sandberg en Mark Zuckerberg en de veranderingen die dit, gewild en ongewild, teweeg heeft gebracht.

  De superhelden-serie Peacemaker, bij ons te zien op Streamz/Telenet, wordt verlengd met een tweede seizoen. Echt verwonderlijk is dat niet vermits de serie van James Gunn met John Cena in de hoofdrol, het bijzonder goed doet.

  De kansen dat er een nieuwe True Detective komt liggen goed. Dat vertelde HBO Max Chief Content Officer Casey Bloys. HBO is in gesprek met scenaristen en producers en de sfeer zit goed. True Detective was een serie bedacht en geschreven door Nic Pizzolatto die drie seizoenen liep van 2014 tot 2019.

  Black Monday, de komische serie rond de beurscrash van 1987, wordt na drie seizoenen door Showtime stopgezet. De zwarte komedie volgde een groep beursmakelaars uit Wall Street van eind jaren tachtig tot begin jaren negentig. De hoofdrollen werden vertolkt door Don Cheadle, Andrew Rannells, Regina Hall, Paul Scheer en Casey Wilson. • Naar het overzicht van nieuwsitems