1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verlengd of stopgezet?

    Verlengd of stopgezet?

    Datum: 26/04/2024


    Actrice Brenda Blethyn stopt na het veertiende seizoen met het vertolken van Vera Stanhope, hoofdinspecteur in de langlopende misdaadserie Vera. Echt verwonderlijk is dat niet want het veertiende seizoen is meteen ook het allerlaatste uit de serie. Opmerkelijk is dat dit seizoen zal bestaan uit twee afleveringen van elke 120 minuten.

    De succesvolle politieserie Blue Lights die zich afspeelt in Belfast en waarvan seizoen 2 momenteel te zien is op BBC One, krijgt een derde en vierde seizoen. Als alles verloopt volgens plan zouden ze te zien zijn in respectievelijk de lente van 2025 en de lante van 2026. Beide seizoenen zullen opnieuw zes afleveringen tellen. De serie vertelt het verhaal van drie beginnende rekruten bij de Politie van Noord-Ierland die hun best doen om een gemeenschap die verscheurd is door conflict, drugs en begrijpelijke wantrouwen tegen autoriteiten, te dienen.

    Netflix heeft The Witcher officieel verlengd met een vierde en vijfde seizoen. Dit wordt meteen ook het allerlaatste seizoen. Deze twee seizoenen coveren de laatste drie boeken waarop de serie is gebaseerd. Het vijfde seizoen wordt meteen opgenomen na het vierde seizoen waarvan de opnames net gestart zijn. In deze laatste twee seizoenen wordt Henry Cavill in de hoofdrol vervangen door Liam Hemsworth.

    De succesvolle game-verfilming Fallout werd door Amazon Prime Video verlengd met een tweede seizoen. De serie die zich afspeelt 200 jaar na de Apocalyps gaat over de bewoners die uit hun luxe nucleaire schuilplaatsen terugkeren naar de door straling geteisterde hel waar hun voorouders achtergelaten zijn - en geschokt zijn om te ontdekken dat er een ongelooflijk complex, vrolijk vreemd en zeer gewelddadig universum op hen wacht. Fallout is de meest bekeken serie op Amazon Prime Video sinds The Lord Of The Rings: Rings Of Power.

    For All Mankind, de serie over de strijd tussen Amerika en Rusland voor de verovering van de ruimte, wordt door Apple TV+ verlengd met een vijfde seizoen. Tegelijkertijd kwam ook het nieuws dat de makers ook een spin-off serie gaan maken die de Russische zijde van het verhaal belicht. Die serie zou Star City heten en zou gaan over de Russische astronauten, ingenieurs en officieren en hun relatie tot het Russische ruimteprogramma.

    De monsterserie Monarch: Legacy Of Monsters heeft een serieuze indruk nagelaten op de kijkers. Vandaar ook dat een tweede seizoen een evidentie is. De serie met vader en zoon Russell (Kurt en Wyatt) gaat over twee broers die in de voetstappen van hun vader treden en op zoek gaan naar de connectie die de familie heeft met de geheime organisatie Monarch. Aanwijzingen leiden hen naar de wereld van de monsters. Dat Kurt en Wyatt Russell terugkeren is hoogst onwaarschijnlijk.

    De detectiveserie Death And Other Details, die bij ons te zien is op Disney+, wordt na weinig succesvolle kijkcijfers begrijpelijk afgevoerd na het eerste seizoen. Spijtig genoeg komt er dus geen antwoord op de cliffhanger van het eerste seizoen. In deze reeks lossen “de ooit beste detective in de wereld” (vertolkt door Mandy – Homeland – Patinkin) en zijn protégée Imogene een moord op op een luxueus cruiseschip.

    Een serie die we hier nog niet te zien kregen is The Last Thing He Told Me, de reeks over een vrouw die zich moet verzoenen met haar 16-jarige dochter om te weten waarom haar echtgenoot mysterieus verdwenen is. Een jaar na de voltooiing van het eerste seizoen komt nu het nieuws dat er nog een tweede seizoen komt. Jennifer Garner en Nikolaj Coster-Waldau vertolkten de hoofdrollen in het eerste seizoen.

    Dankzij de vele prijzen en de aanhoudende populariteit is de vraag naar de acteurs van The Bear overweldigend. Daarom is nu al besloten om een vierde seizoen te maken, dat tegelijkertijd wordt opgenomen met het derde dat verwacht wordt in juni. Tot op heden heeft de serie 10 Emmy's gewonnen, waaronder tweemaal 'beste komedieserie' en 'beste acteur in een komedieserie'.

    Black Mirror keert in 2025 terug naar Netflix. Het nieuwe zevende seizoen zal overigens een vervolg bevatten op de klassieker USS Callister, een aflevering uit seizoen 4. In deze nieuwe aflevering worden de bemanningsleden van de USS Callister ook na de dood van kapitein Robert Daly geconfronteerd met tal van nieuwe problemen. Voorlopig is er nog niets bekend over de cast en de rest van de afleveringen

    De serie Snowpiercer wordt dan toch opgevist voor een vierde seizoen. Nadat TNT de serie cancelde werden de rechten voor de serie overgenomen door AMC. Aanvankelijk zou het vierde seizoen het laatste worden dat TNT zou uitzenden, maar om kosten te drukken werd beslist om de serie stop te zetten na het derde seizoen. Het vierde seizoen zal begin 2025 op AMC worden uitgezonden. De hoofdrollen in deze post-apocalyptische serie zijn weggelegd voor Daveed Diggs, Jennifer Connelly, Sean Bean, Rowan Blanchard en  Alison Wright.

    Ondanks de wissel van de wacht, blijft het detectivedrama Shetland het uitstekend doen. Zo goed zelfs dat er nog een negende en tiende seizoen komt. De opnames voor het negende seizoen zijn overigens deze maand gestart met Ashley Jensen en Alison O’Donnell opnieuw als detectives Ruth Calder en Alison 'Tosh' McIntosh.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems