1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet? deel 1

  Verlengd of stopgezet? deel 1

  Datum: 8/06/2018

  Heathers, de remake van de gelijknamige film, wordt door Paramount TV afgevoerd nog voor de serie werd uitgezonden. Aanvankelijk was er stevige kritiek omdat de ‘slechteriken’ werd afgeschilderd als marginale personages. Bovendien werd naar aanleiding van de schietpartij op Stoneman Douglas High School in Parkland, de première uitgesteld tot de 10de juli omdat de serie geweld met wapens predikte. Uiteindelijk werd er nu beslist om het eerste seizoen gewoonweg niet meer uit te zenden. Paramount TV wil nu proberen de serie te verkopen aan een andere zender of streamingservice.

  Nederlandse kijkers kunnen in 2019 kijken naar het tweede seizoen van De 12 Van Oldenheim. Blijkbaar gaat het hier om een anthologieserie want het compleet nieuwe verhaal van seizoen 2 speelt zich ook af in een ander dorp met totaal nieuwe personages. “De afzonderlijke seizoenen vormen samen wél een geheel in sfeer, toon, spanning, thematiek en visuele stijl“, verduidelijkt een woordvoerder van de zender. De serie werd zowel op tv als online bij Videoland zeer goed ontvangen en kreeg lovende recensies. Bij ons was deze serie helaas nog niet te zien.

  Wie van een stevige mindfuck houdt, zal zich in de handen wrijven bij het lezen van het volgende bericht. Legion, de spin-off van X-Men krijgt een derde seizoen! De nieuwe afleveringen zullen te zien zijn in 2019. In de serie volgen we de strijd tussen David Haller, de zoon van professor Charles Xavier, en zijn nemesis de Shadow King.

  Er komt geen vervolg op Mosaic. Het feit dat het verhaal een aparte vertelstijl had en de serie bedoeld was als een eenmalig project, hebben ervoor gezorgd dat scenarist Ed Solomon geen tweede seizoen meer zal schrijven. Mosaic is een apart moordmysterie met Sharon Stone en Garrett Hedlund in de hoofdrollen. Bij ons is de serie nog steeds te zien op Telenet.

  Netflix heeft zijn eerste Deense serie, The Rain, verlengd met een tweede seizoen. De opnames van het tweede seizoen van de Deense Cordon vinden plaats later dit jaar. Volgens de streamingsite was de serie een hit in de VS, het VK, Brazilië, Frankrijk, Duitsland en Denemarken.

  ITV weet te melden dat ze begonnen zijn met de opnames van het derde seizoen van Victoria met andermaal Jenna Coleman en Tom Hughes in de hoofdrollen. Nieuwkomers in dit derde seizoen zijn o.a. Laurence Fox (Lewis) en Kate Fleetwood (Harlots). Fox zal de rol spelen van Lord Palmerston, de Minister van Buitenlandse Zaken. Fleetwood kruipt in de huid van Feodora, de ‘mysterieuze’ zus van Victoria die opnieuw en totaal onverwacht in het leven komt van Victoria. Andere nieuwkomers zijn John Sessions, Lily Travers, Nicholas Audsley en Emily Forbes. Het derde seizoen speelt zich af in 1848, toen Europa zwaar onder spanning kwam te staan en Victoria aangeraden werd Londen te verlaten voor haar eigen welzijn.

  Het lijkt erop dat UnREAL eindigt na z’n vierde seizoen. In dat seizoen dat te zien zal zijn in 2019, zullen we Jeremy en Dr. Simon niet meer terugzien. UnREAL gaat over een jonge tv-producente die door haar baas gedwongen wordt om ‘sensationele’ content te maken voor de datingshow Everlasting. Hoofdrollen worden gespeeld door Shiri Appleby (Code Black, Girls) en Constance Zimmer (House Of Cards, The Newsroom, Entourage).

  De meningen waren verdeeld. Maar dat neemt niet weg dat de BBC de vrouwelijke advocatenserie The Split heeft verlengd met een tweede seizoen. Dat betekent ook dat verschillende vragen die onbeantwoord bleven in het tweede seizoen wellicht een vervolg en/of een antwoord zullen krijgen. De serie is bij ons momenteel te zien op BBC First. In de hoofdrollen zien we o.a. Nicola Walker (River, Unforgotten) en Barry Atsma (Klem).

  Twee seizoenen met in het totaal vier afleveringen (Maigret Sets A Trap, Maigret’s Dead Man, Maigret At The Crossroads en Maigret In Montmartre), zo lang heeft de ITV-serie rond de bekende speurneus geduurd. De stopzetting gebeurde in alle stilte met de boodschap dat “ITV geen plannen heeft voor nog meer Maigret-afleveringen”. De serie, met Rowan Atkinson in de hoofdrol, was gebaseerd op de boeken van George Simenon.

  De heerlijke serie Baskets met Zach Galifianakis (The Hangover I, II en III) krijgt nu ook officieel een vierde seizoen en daar kunnen wij alleen maar blij om zijn. Het de eerste twee seizoenen van Baskets was onlangs te zien op Q2. Naast Galifianakis die een dubbelrol speelt, zien we ook een fenomenale Louie Anderson als moeder Christine Baskets (hij won hiervoor een Emmy). Baskets is grappig, melancholisch en ontroerend.

  De populaire ITV-serie The Durrells (bij ons te zien op BBC First) die zich afspeelt op Korfoe, krijgt een vierde seizoen. De populariteit van de serie ging sedert het begin in 2016 alleen maar in stijgende lijn. Zo werd de eerste aflevering van het laatste seizoen bekeken door 6,7 miljoen kijkers met een marktaandeel van 26%. De opnames zullen later dit jaar doorgaan op Korfoe.

  Golden Globe-winnaar The Marvelous Mrs. Maisel krijgt een derde seizoen nog voor het tweede gestart is. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er twee seizoenen kwamen met een totaal van 18 afleveringen. Het derde seizoen zou 10 afleveringen tellen, net als het tweede seizoen.

  Het vijfde seizoen dat samen met het vierde werd opgenomen is meteen ook het laatste van The Last Ship. Na Major Crimes en The Librarians was The Last Ship de best bekeken serie voor zender TNT. Bij ons is het vierde seizoen van The Last Ship net verschenen op dvd.

  De spin-off van Bad Boys, LA’s Finest met Gabrielle Union en Jessica Alba als ‘bad girls’, moet de serie zijn die het snelst werd stopgezet. De pilot was voor NBC te slecht om met een serie door te gaan. Maar ondertussen is er ook goed nieuws want een Canadese zender heeft de serie alsnog opgepikt. Of wij de avonturen van de twee ’bad girls’ ook hier te zien zullen krijgen, valt te betwijfelen.

  Vermits de scenaristen al scripts kaar hadden voor een tweede seizoen, nog voor het eerste in première ging, is het geen verrassing dat de remake van Lost In Space een tweede seizoen krijgt. In de eerste drie dagen keken er 6,3 miljoen Amerikaanse kijkers naar de serie die te zien is op Netflix.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems