1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in april (UPDATE 4)

  Verwacht in april (UPDATE 4)

  Datum: 24/04/2019


  UPDATE 4

  Vanaf vandaag kun je op Netflix kijken naar de verrassende nieuwe serie Bonding over twee studenten die elkaar jaren later opnieuw ontmoeten. Zij is een van de meest gegeerde meesteressen in het SM-milieu, hij is een net uit de kas gekomen homo. Hun vriendschap krijgt een andere dimensie wanneer zij hem vraagt om voor haar te komen werken als manusje-van-alles en als bodyguard. 

  Verder is er ook nog Informer, de knappe Britse serie die vanaf nu ook te zien is met onderschriften. 
  ________________________________________________________________________________________________________

  UPDATE 3


  Net op het einde van deze maand duiken er nog twee series op die we zeker aan ons lijstje moeten toevoegen: het derde seizoen van Grantchester, de Britse serie over de geestelijke Sidney Chambers die samen met zijn kompaan Geordie Keating allerlei misdaden oplost en de ondertitelde Britse serie Baptiste waarin we ook Barbara Sarafian en Boris Van Severen aan het werk zien. Baptiste is de spin-off van de door Eén mee geproduceerde serie The Missing.
  Verder is er ook nog de start van het tweede seizoen van 9-1-1, de serie van Ryan Murphy over de hulpdiensten uit Los Angeles.
  ______________________________________________________________________________________________________

  UPDATE 2

  De belangrijkste update komt uit ons eigen land: het tweede seizoen van La Trêve zal opnieuw garant staan voor spanning en kwaliteit. Ditmaal speelt het verhaal zich af in Musso, een klein, vergeten Waals dorpje niet ver van Heiderfeld, de standplaats van politie-inspecteur Yoann Peeters. De 27-jarige Danny Bastin wordt er beticht van de moord op Madame Du Tilleul, een rijke, welgestelde vrouw bij wie hij sinds enkele weken werkzaam was als hovenier.

  Wie The Looming Tower nog niet gezien heeft op DVD, kan vanaf 26 april terecht op BBC Two. De serie vertelt de rivaliteit tussen de CIA en de FBI die uiteindelijk aanleiding zou gegeven hebben tot de aanslag op 9/11. Jeff Daniels, Tahar Rahim, Peter Sarsgaard, Bill Camp, Michael Stuhlbarg spelen de hoofdrollen.

  Voor de kijkers die een abonnement hebben op Videoland, goed nieuws. Binnenkort kunnen zij niet alleen kijken naar de derde seizoen van de sf-serie Humans, de reeks over ‘menselijke’ robotten, maar ook naar Random Shit, een nieuwe serie van de bedenkers van New Kids. Het hoofdpersonage is Henry Van Loon (de conciërge in de Nederlandse Luizenmoeder). Hij wordt verzocht een serie te maken met zichzelf in de hoofdrol. Van Loon vertolkt in deze serie niet minder dan 21 verschillende rollen.
  ______________________________________________________________________________________________________

  UPDATE


  Nederlandse seriekijkers kunnen vanaf 12 april terecht op Videoland, de streamingservice van RTL4, voor de komische serie Miracle Workers. Steve Buscemi speelt God, Daniel Radcliffe de engel Craig.

  Verder zijn er deze maand ook nog drie nieuwe, weliswaar kleinere, BBC-series. Ghosts is een comedyserie van o.a. Matthew Baynton (The Wrong Mans). Het is een sitcom die zich afspeelt in een groot landhuis dat bevolkt wordt door geesten. Wanneer een jong koppel in het huis komt wonen en er een familiehotel van wil maken, gaan de poppen voorgoed aan het dansen.

  Back To Life is eveneens een komedie met als centraal personage een zekere Miri Matteson, een vrouw die er net een gevangenisstraf van 18 jaar heeft opzitten. Zij probeert de draad terug op te pikken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, vooral omdat de wereld nog niet vergeten is wat ze die fatale nacht heeft gedaan.

  Het tweede seizoen van Trust Me speelt zich af op de neurologische afdeling van het Glasgow Hospitaal waar de tijdelijke verlamde korporaal Jamie McCain tracht te herstellen van een aanslag. In de rolverdeling zie we o.a. Alfred Enoch (How To Get Away With Murder), John Hannah (The Victim) en Ashley Jensen (After Life).

  ____________________________________________________________________________________________________

  In april is er één serie die er met kop en schouders boven uitsteekt: Game Of Thrones. De strijd om de heerschappij gaat verder en nadert zijn finale ontknoping in het achtste en laatste seizoen. Zal het bondgenootschap tussen Jon Snow en Daenerys Targaryan leiden tot de overwinning of zegevieren uiteindelijk de ‘White Walkers’? Maar voor het zover is kunnen we kijken naar Geub, de eerste tv-serie met Philippe Geubels en naar Morten, een Borgen-achtige serie met Peter Paul Muller in de titelrol. Vlaamse inbreng in die serie is er van Joke Devynck, Charlotte Bongaerts, Bob De Moor, Kadèr Gürbüz en Stefan Perceval.
  Uiteraard zijn er ook een paar vervolgseries waar we hals reikend naar uitkijken. Zo is er het tweede seizoen van Barry, de verrassing van afgelopen jaar en het laatste van Veep (naar verluidt zeer goed!). De nieuwe series die er voor ons uitspringen zijn Quicksand, The Victim, Gentleman Jack, Warrior (van de bedenker van Banshee) en Chambers. Wie het vijfde en laatste seizoen van Line Of Duty nog niet volgt op BBC One, kan de ondertitelde versie bekijken op BBC First. Zeker doen!

  Wellicht wordt er de komende weken nog meer fraais bekend gemaakt.

  Een voorlopig overzicht van het aanbod in april

  1 april 2019 Barry s2 Telenet
  1 april 2019 Veep s9 Telenet
  1 april 2019 Oxygen True Crime Series: Dying To Belong Telenet
  5 april 2019 Follow The Money s3 NPO2
  5 april 2019 Quicksand Netflix
  5 april 2019 The Chilling Adventures Of Sabrina part2 Netflix
  5 april 2019 Geub Telenet
  5 april 2019 Den Som Dræber – Fanget af mørket NPO2
  6 april 2019 Warrior Telenet
  7 april 2019 Morten NPO3
  8 april 2019 The Victim BBC One
  9 april 2019 Don’t Forget The Driver BBC Two
  9 april 2019 The Durrels s4 BBC First
  11 april 2019 Black Summer Netflix
  12 april 2019 Cold Feet s8 NPO3
  12 april 2019 Unforgotten s3 Eén
  12 april 2019 Special Netflix
  12 april 2019 Huge In France Netflix
  12 april 2019 Miracle Workers Videoland
  15 april 2019 Game Of Thrones s8 Telenet
  15 april 2019 Ghosts BBC One
  15 april 2019 Back To Life BBC One
  16 april 2019 Trust Me s2 BBC One
  16 april 2019 La Trêve s2   Canvas
  18 april 2019 Random Shit Videoland
  18 april 2019 9-1-1 s2 VTM
  20 april 2019 Line Of Duty s5 BBC First
  21 april 2019 Humans s3 Videoland
  22 april 2019 Gentleman Jack Telenet
  24 april 2019 Bonding Netflix
  26 april 2019 The Protector s2 Netflix
  26 april 2019 The Looming Tower BBC Two
  26 april 2019 Chambers Netflix
  27 april 2019 Informer Canvas
  29 april 2019 Grantchester s3 NPO2
  30 april 2019 Baptiste Eén


 • Naar het overzicht van nieuwsitems