1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in december (UPDATE 3)

  Verwacht in december (UPDATE 3)

  Datum: 22/12/2021


  UPDATE 4

  Vanaf 27 december kun je bij VTM 3 kijken naar de Duitse serie Sisi. Hiervoor gaan we terug naar de 19e eeuw, wanneer keizerin Elisabeth van Oostenrijk – oftewel Sisi – de Hongaarse keizer Franz Joseph leert kennen. Wat aanvankelijk een sprookje lijkt, loopt uit op een bewogen liefdesverhaal. Daarnaast is Elizabeth eigenzinnig en vecht ze voor haar idealen, wat niet zonder slag of stoot gaat. Sisi werd vooral bekend door de films met Romy Schneider in de hoofdrol.

  In de sf-serie Resident Alien belandt alien Harry toevallig op aarde. Hij besluit zich voor te doen als de lokale dokter in een klein stadje. Zijn nieuwe leven op aarde start heel eenvoudig en zijn geheime missie is om de mensheid uit te roeien. Maar wanneer hij wordt gevraagd om mee te helpen bij het oplossen van een moord wordt alles heel wat complexer. Al snel beseft Harry dat hij zich zal moeten aanpassen aan zijn nieuwe wereld.

  Op VRT NU vind je heel wat nieuwe webonly content, zoals het nieuwe Match, een gloednieuwe, absurde, humoristische reeks met een twist die je exclusief kan bekijken vanaf 26 december.
  Twintiger Stan wordt gevolgd door twee sportverslaggevers die elk aspect van zijn leven voorzien van commentaar. Hij kan hen niet zien of horen, maar ze bespreken vurig Stans tactiek, prestaties en fouten bij elke nieuwe uitdaging in zijn leven.
  Met Rob Van Impe (Stan), Sinay Bavurhe (Eva), Clara Cleymans (Laura), Nico Sturm (Gert), e.a.

  Daarnaast zijn er ook internationale reeksen exclusief op VRT NU terug te vinden. De Britse muzikale comedy We Are Lady Parts gaat over de all-moslima punkband Lady Parts en hun zoektocht naar een nieuwe gitariste en ook wel naar vriendschap, liefde en fun. Bedenker, scenarist en regisseur Nida Manzoor won onlangs nog de Gouden Roos voor Opkomend Talent. De serie werd overal ter wereld zeer lovend ontvangen.

  In de Canadese comedy Sort Of maken we kennis met Sabi Mehboob, een gender-fluïde millennial van Pakistaanse afkomst. Sabi fladdert niet alleen heen en weer tussen diverse identiteiten, maar ook tussen twee jobs, als barhouder en als nanny, én de droom om naar Berlijn te emigreren. Verder is er ook nog Nudes, een Noors drama over drie jongeren die ieder op hun eigen manier geconfronteerd worden met de gevolgen van naaktbeelden op sociale media. Tot slot kunnen kijkers die de serie gemist hebben vanaf 28 december ook nog kijken naar Normal People, de bejubelde Ierse young adultreeks over de complexe liefdesrelatie tussen de tieners Connell en Marianne vanaf hun schooltijd tot aan de universiteit. Gebaseerd op de bestseller van Sally Rooney.
  _________________________________________________________________________________________________________

  UPDATE 3

  De Kerstperiode is voor de Britten de uitgelezen periode voor familiespektakel. Elk jaar pakken ze dan ook uit met specials van populaire series. Dit jaar vormt daarop geen uitzondering. Naast de Death In Paradise Christmas Special (te zien op 26 december) kun je op Kerst ook nog kijken naar de Call The Midwife Christmas Special die zich afspeelt in 1966. Lucille en Cyril bereiden zich voor op hun huwelijk en het team van het Nonnatus House staat voor een hele uitdaging want de materniteit is gevuld met vele aanstaande moeders, elk met hun specifieke problemen.

  Verder is er ook nog de Ghosts Christmas Special, een sitcom die zich afspeelt in het vervallen landhuis 'Button House' dat de thuisbasis is van rusteloze geesten die daar over de jaren heen gestorven zijn. Kitty is ervan overtuigd dat de Kerstman vroeger gearriveerd is wanneer Mike en Allison een man aantreffen die in een tent logeert op hun landgoed. Van de geesten kunnen ze alvast weinig inbreng verwachten. Maar Mike en Allison ontdekken dat ze heel wat meer te bieden hebben voor Kerst dan ze zelf voor mogelijk hielden. In een van de gastrollen herkennen we comédienne Jennifer Saunders.

  Tot slot is er ook nog de start van Around The World In 80 Days dat in première gaat op 26 december. De serie vertelt het verhaal van Phileas Fogg die samen met z’n knecht Passepartout de waanzinnige weddenschap aanvaart om in 80 dagen de wereldrond te reizen. Hierbij krijgen ze de steun van de ambitieuze journaliste Abigail ‘Fix’ Fortescue. Gebaseerd op het legendarische boek van Jules Verne. 

  _________________________________________________________________________________________________________

  UPDATE 2

  De fans van Tiger King die er maar niet genoeg kunnen krijgen is er vanaf deze week de minidocumentaire (3 afleveringen): Tiger King: The Doc Antle Story. In deze documentaire staan de beschuldigingen van seksuele intimidatie, geweld en onbetamelijk gedrag aan het adres van Bhagavan "Doc" Antle, centraal.

  Ben je fan van Britse misdaadseries, dan kun je vanaf volgende week kijken naar Angela Black, de nieuwe serie van het scenaristen duo Harry en Jack Williams (The Missing, Baptiste, One of Us, Rellik en het binnenkort te verschijnen The Tourist) De serie gaat over een vrouw die alles heeft om gelukkig te zijn. Maar wanneer ze op een dag benaderd wordt door een detective die ingehuurd werd door haar man Olivier, komt haar wereld op z’n kop te staan. De hoofdrollen zijn voor Joanne Froggatt (Liar) en Nederlander Michiel Huisman (The Flight Attendant).

  Nog meer nieuwe documentaires. Op Disney+ kun je terecht voor Welcome To Earth. Hierin reist acteur Will Smith de wereldrond op zoek naar ‘de grootste wonderen der aarde’. De eerste aflevering werd geregisseerd door Darren Aronofsky (Black Swan).

  Amazon Prime Video pakt uit met Over Grenzen, een documentaire waarin aangetoond wordt dat België en Nederland belangrijke draaischrijven zijn geworden in de internationale drugshandel.

  Afronden doen we met de drie seizoenen van Babylon Berlin, een Duits, duister filmepos met zedenrechercheur Gereon Rath als centrale figuur. Babylon Berlin, met $40 miljoen de duurste niet-Engelstalige serie ooit, speelt zich af ten tijde van de Weimarrepubliek, de periode die liep van het einde van WOI tot 1933. Berlijn was op dat moment een bruisende stad waar decadentie lateraal tegenover armoede stond. Een topserie die de fans van historische series zeker zullen appreciëren.
  _________________________________________________________________________________________________________

   
  Dat december op gebied van series een drukke maand wordt is van oudsher bekend. Deze maand staan tot nu toe 64 series gepland, 8 meer dan vorig jaar zelfde periode. Vooral Streamz pakt uit met een indrukwekkend aantal: niet minder dan 19 reeksen zijn deze maand te bekijken op de Vlaamse streamer, ongeveer een derde van het volledige aanbod.

  In tegenstelling tot het aantal titels vallen er deze maand niet zoveel uitschieters te noteren. Vooreerst is er de ontknoping van La Casa De Papel, een serie waarvan niemand blijkbaar het einde kan voorspellen. Verder is er ook nog de comeback van Sex And The City, And Just Like That, met de originele cast minus Kim Cattrall en het tweede seizoen van The Witcher. De Vlaamse serie die Streamz deze maand presenteert is De Kraak, een serie vol actie over een grote bankoverval. Voor de fans is er ook nog het vierde seizoen van The Handmaid’s Tale, de sombere serie over de rebellerende vrouwen van Gilead. BBC heeft voor de kerstdagen het tweede seizoen van A Very British Scandal gepland, ditmaal met hoofdrollen voor Claire Foy (The Crown) en Paul Bettany (WandaVision). Tot slot kijken we ook uit naar Anxious People, de nieuwe serie van de maker van Solsidan en Bonusfamiljen. Het scenario is gebaseerd op een boek van Fredrik Bachman, de auteur van de bestseller ‘ A Man Called Ove’, waarmee hij in 2012 debuteerde. Anxious People is een rebelse dramedy rond een gijzeling tijdens een opendeurdag. Een mislukte bankovervaller sluit zichzelf op samen met een overenthousiaste makelaar, twee IKEA-adepten, een zwangere vrouw, een multimiljonair met zelfmoordgedachten en een verdomd konijn. Op het einde geeft de bankovervaller zich over en laat hij iedereen gaan. Maar wanneer de politie het huis binnenstormt is de woning… leeg.

  Uiteraard zijn er ook nog tal van andere series die we kunnen aanbevelen. Top Dog bijvoorbeeld, een uitstekende
  Zweedse misdaadthriller en Snow Angels, een wraakroepend menselijk drama, allebei met een hoofdrol voor Josefin Asplund. Of het tweede seizoen van Exit, niet zo sterk als het eerste seizoen, maar nog steeds de moeite, het tweede seizoen van de Britse misdaadserie Manhunt, de intrigerende Britse thriller You Don’t Know Me, de nieuwe Harlan Cobe, Stay Close, met Richard Armitage (The Stranger), Sarah Parish (Bancroft) en James Nesbitt (Bloodlands, The Missing). Van The Missing gesproken, de scenaristen Harry en Jack Williams, pakken deze maand ook uit met hun nieuwste serie, The Tourist met Jamie Dornan (Fifty Shades) en Ólafur Darri Ólafsson (Trapped) in de hoofdrollen. Afronden doen we met The Responder, een Britse politieserie die geregisseerd werd door ‘onze’ Tim Mielants die eerder ook al een seizoen van Peaky Blinders inblikte. Martin Freeman (Fargo) speelt in die serie een politieman met persoonlijke problemen die het hoofd boven water tracht te houden.

  PS. De vijf Britse series zijn allemaal aangekondigd voor het einde van het jaar, maar een exacte uitzenddatum is nog niet bekend. Van zodra deze bekend is, zal de juiste datum in het overzicht worden vermeld.

  Een voorlopig overzicht van de maand december:

  1-12-21 The Big Leap s1 Disney+
  1-12-21 De Kraak Streamz/Telenet
  1-12-21 Hide And Seek Streamz/Telenet
  1-12-21 D5R s10 Streamz/Telenet
  1-12-21 Catherine The Great Streamz/Telenet
  1-12-21 Cobra Streamz/Telenet
  1-12-21 Lost In Space s3 Netflix
  2-12-21 Coyotes Netflix
  3-12-21 The Watch BBC First
  3-12-21 The Truth Will Out s2 MyLum
  3-12-21 La Casa De Papel s5 part 2 Netflix
  3-12-21 The Blacklist s9 Videoland
  4-12-21 Alex Rider s2 Streamz/Telenet
  4-12-21 Superman & Lois s1 BBC One
  5-12-21 You Don’t Know Me BBC One
  6-12-21 Voir (doc) Netflix
  7-12-21 Zina NPO3
  7-12-21 The Forever Prisoner (doc) Streamz/Telenet
  8-12-21 FC Bayern: Behind The Legend (doc) Amazon Prime Video
  8-12-21 The Handmaid’s Tale s4 Canvas
  8-12-21 My Gift: a Christmas Special with Carrie Underwood Streamz/Telenet
  8-12-21 Ricky Velez: Here’s Everything Streamz/Telenet
  8-12-21 The Slow Hustle (doc) Streamz/Telenet
  8-12-21 Snow Angels Streamz/Telenet
  8-12-21 A Discovery Of Witches Streamz/Telenet
  9-12-21 Ragdoll BBC First
  10-12-21 Vienna Blood s2 BBC Two
  10-12-21 Manhunt s2 Eén
  10-12-21 Aranyak (Indisch) Netflix
  10-12-21 Guilt s1 NPO2
  10-12-21 And Just Like That Streamz/Telenet
  10-12-21 The Expanse s6 Amazon Prime Video
  10-12-21 The Sketch Artist MyLum
  11-12-21 Vigil NPO2
  14-12-21 Bonus Family s4 Netflix
  15-12-21 Woensel West Videoland
  15-12-21 Adrienne (doc)  Streamz/Telenet
  15-12-21 The Bridge (s1-4) Streamz/Telenet
  15-12-21 Cryptid Streamz/Telenet
  15-12-21 Wild Republic Streamz/Telenet
  15-12-21 E! True Hollywood Story Streamz/Telenet
  16-12-21 Evil s1 Videoland
  17-12-21 The Witcher s2 Netflix
  17-12-21 Decoupled (Indisch) Netflix
  17-12-21 Exit s2 MyLum
  18-12-21 Gomorrah s5 Streamz/Telenet
  18-12-21 Bulgasal: Immortal Souls (Koreaans) Netflix
  19-12-21 The Girl From Oslo (Bortført) (Noors) Netflix
  19-12-21 Vienna Blood s2 BBC First
  19-12-21 The Girl Before  BBC One
  20-12-21 Resident Alien FOX TV
  22-12-21 Emily In Paris s2 Netflix
  22-12-21 Top Dog Streamz/Telenet
  22-12-21 Love Life s2 Streamz/Telenet
  22-12-21 #LoveMe Streamz/Telenet
  22-12-21 The Teacher Streamz/Telenet
  22-12-21 Feud Disney+
  23-12-21 Ghosts X-mas Special BBC One
  24-12-21 The Silent Sea (Koreaans) Netflix
  25-12-21 Call The Midwife X-mas Special BBC One
  25-12-21 Cardinal s3 Canvas
  26-12-21 A Very British Scandal s2  BBC One
  26-12-21 Around The World In 80 Days BBC One
  26-12-21 Death In Paradise X-mas Special  BBC One
  26-12-21 Match VRT.nu
  27-12-21 Sisi VTM 3
  28-12-21 Normal People VRT.nu
  29-12-21 The Book Of Bobba Fett Disney+
  29-12-21 Anxious People Netflix
  29-12-21 Crime Scene: The Times Square Killer Netflix
  29-12-21 Het Proces Dat Niemand Wou Streamz/Telenet
  29-12-21 Between Us s1 (Noors)  Disney+
  30-12-21 Kitz Netflix
  31-12-21 Cobra Kai s4 Netflix
  31-12-21 Queer Eye (s6) Netflix
  31-12-21 Sisi NPO2
  31-12-21 Stay Close Netflix

  Verder zijn ook beschikbaar op VRT.nu:

  Nudes
  Sort Of
  We Are Lady Parts • Naar het overzicht van nieuwsitems